Ο Νίκος Νικολαϊδης υποψήφιος Κοινοτικός σύμβουλος με τον Νίκο Βλαχάκο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος στην Α’ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά με τον συνδυασμό Πειραιάς Πόλη Πρότυπο του Νίκου Βλαχάκου

- Ο Νίκος Νικολαϊδης  είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, Διευθυντικό στέλεχος Βιομηχανίας

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ο Νίκος Νικολαΐδης γεννημένος στις 28 Ιουλίου του 1972, μεγάλωσε στον Αγ. Βασίλειο Πειραιά.

Τελείωσε το 6ο Λύκειο Πειραιά στην Αφεντούλη, και τον Αύγουστο του 1992 αναχωρεί για Πανεπιστημιακές σπουδές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο τη Νέας Υόρκης στην πόλη Βuffalo των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί θα αποκτήσει προπτυχιακό και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών λαμβάνοντας υποτροφία από το Αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Εκεί, και στα πλαίσια εκπόνησης των μεταπτυχιακών του σπουδών δημοσιεύει σειρά από επιστημονικά άρθρα πάνω στην μελέτη του αίματος σε ενδοκρανιακά ανευρύσματα αναδεικνύοντας, για εκείνη την εποχή, πρωτοπόρο τεχνική που θα οδηγούσε αργότερα την Ιατρική επιστήμη στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ασθενών με ανευρύσματα.

Το Φεβρουάριου του 1998 επιστρέφει στην Ελλάδα γίνεται μέλος του Τ.Ε.Ε (Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας), και το 1999, λαμβάνει το 1ο βραβείο καλύτερης Διπλωματικής Εργασίας Μηχανολόγου Μηχανικού από το Τ.Ε.Ε..

Υπηρετεί τη θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό ως έφεδρος κελευστής με την ειδικότητα Μηχανικού.

Η εργασιακή του εμπειρία ξεκινά από τον χώρο των Ναυπηγείων Ελευσίνας το Σεπτέμβρη του 1999, ενώ για τα υπόλοιπα 20 χρόνια που θα ακολουθήσουν μέχρι σήμερα θα διατελέσει στέλεχος και ανώτατο στέλεχος σε βαριές βιομηχανίες σε κλάδους απαιτητικούς και δύσκολους όπως πετρέλαια και χάλυβας εργαζόμενος από τη θέση του Διευθυντή Εργοστασίου.

Το 2009 και ενώ εργάζεται ως Διευθυντικό στέλεχος σε Αμερικανική Πολυεθνική εταιρεία Πετρελαιοειδών, φοιτά και λαμβάνει με άριστα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Διοίκηση για Στελέχη (Ε-ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και συγκεκριμένα από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Σήμερα εργάζεται ώς Διευθυντής Εργοστασίου σε ηγέτιδα Ελληνική Βιομηχανία και κατοικεί με την οικογένειά του στην Πειραϊκή

Παντρεμένος με την Πολυτίμη Λουράντου από το 2001 έχει αποκτήσει 2 αγόρια τον Μιχάλη και τον Παναγιώτη, ηλικίας αντίστοιχα 15 και 8 ετών.

Πιστεύει ότι η πόλη πρότυπο είναι ο χαρακτηρισμός που δικαιούται να έχει το μεγαλύτερο και ιστορικότερο λιμάνι της χώρας.

Θεωρεί ότι η μεταμόρφωση της πόλης μας, σε πόλη πρότυπο απαιτεί καθημερινή επαφή τόσο με τα προβλήματα όσο και με τους δημότες της πόλης, ορθή ανάλυση, αξιολόγηση, και μεθοδικά βήματα με στόχο τη σταδιακή επίλυση καίριων θεμάτων που απασχολούν την πόλη αλλά ειδικότερα το μεγαλύτερο διαμέρισμα αυτής όπως η Α’ δημοτική Κοινότητα.

Πιστεύει τα ότι τα χιλιοειπωμένα από άλλες προεκλογικές περιόδους “αυτονόητα” θέματα που “λύνονται” εδώ και πολλά χρόνια πρέπει επιτέλους με σοβαρότητα να επαναπροσδιοριστούν και προσεγγιστούν “επανασυστήνοντας ” τους Πειραιώτες δημότες με τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

.