ΚΑΜΙΝΙΑ: Το τελευταίο αντίο στον π. Χαράλαμπο Τζέρμπο (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ η εξόδιος ακολουθία

- Πλήθος κλήρου και λαού στη Ζωοδόχο Πηγή Καμινίων για τον τελευταίο ασπασμό στον π. Χαράλαμπο Τζέρμπο

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ασφυκτικά γεμάτος ο φιλόξενος ναός της Παναγίας Ζωοοδόχου Πηγής όπου και ετελέσθη η εξόδιος ακολουθία του επί δεκαετίες εφημέριου πρωτοπρεσβύτερου π. Χαράλαμπος Τζέρμπου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον επικήδειο λόγο του ο κ. Σεραφείμ, ήταν όλοι εκεί για να αποχαιρετήσουν και να ασπαστούν για ύστατη φορά το χέρι ενός ταπεινού λευίτη του Ευαγγελίου, ενός σεμνού ιερέως, ενός ιεροπρεπή άνδρα με πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, γεμάτος από αγάπη για τον συνάνθρωπο και μόνιμη διάθεση θυσιαστικής προσφοράς.

Ήταν εκείνος που με ατελείωτες θυσίες, όπως ανέφερε ο κ. Σεραφείμ, κατάφερε να ολοκληρώσει το πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού της Παναγίας Ζωοοδόχου Πηγής Καμινίων.

Στήριγμά του πάντα η σύντροφος της ζωής του, η άξια πρεσβυτέρα και τα δυο του παιδιά, μια χριστιανική οικογένεια πρότυπο όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Πειραιά.

Στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκαν ο τ. Βουλευτής Α Πειραιά & Νήσων και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, ο τ. Αντιδήμαρχος Πειραιά και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά Σαράντος Ευσταθόπουλος, η Κοινοτική Σύμβουλος της Δ Δημοτικής κοινότητας Πειραιά (εκ νέου υποψηφια) Κατερίνα Γαρδούνη και ο Κοινοτικός Σύμβουλος της Ε Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Θοδωρής Σκορδίλης.

Κοινή πεποίθηση όλων ότι πλέον ο μακαριστός Χαράλαμπος βρίσκεται στην αγκαλιά του Κυρίου και πρεσβεύει υπέρ ημών.