ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Οσίου Σεραφείμ Δομβοΐτου στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια ο κλήρος και ο λαός του Πειραιώς, πρωτοστατούντος τουΣεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο του Οσίου Σεραφείμ του Δομβοΐτου.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Πολιούχο του Πειραιώς Άγιο Σπυρίδωνα, μέχρι και την επόμενη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου προς αγιασμό και ευχαριστία προς τον τριαδικό Θεό επί του θαύματος που τελέσθηκε επί τον ημερών του, απαλλάσσοντας τον Πειραιά (και πιο συγκεκριμένα όλες τις καλλιέργειες γύρω από το μοναστήρι του Αγίου Σπυρίδωνα) από τις ακρίδες που κατέστρεφαν τις καλλιέργειες.

Με την υποδοχή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας πραγματοποίησε αγιασμό επί του λιμένος εις ανάμνηση του θαύματος, ενώ στη συνέχεια εν πομπή το λείψανο κατευθύνθηκε επί του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος όπου και τελέσθηκε Δοξολογία.

Στην υποδοχή του λειψάνου, που πραγματοποιήθηκε επί του λιμένος έμπροσθεν του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, παρίστατο ο Δήμαρχος Πειραιώς κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος με τους Αντιδημάρχους κ. Σαρρή και κ. Πουλικαράκο, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στέφανος Χρήστου με τους Βουλευτές κ. Αναστάσιο Νεράντζη και κ. Παναγιώτη Μελλά.