Το Κοντέινερ – μυστήριο στο Λιμάνι του Πειραιά και ο φυγόδικος εφοπλιστής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Ύποπτο» κοντέινερ που συνδέεται με τον φυγόδικο εφοπλιστή, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες παρατημένο στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά.

Ολόκληρο οπλοστάσιο βρήκε χθες η Αστυνομία σε δύο σπίτια που ανήκουν στον φυγόδικο εφοπλιστή Αναστάσιο Πάλλη.

Η έρευνα ξεκίνησε καθώς ο εφοπλιστής κατονομάστηκε από προστατευόμενο μάρτυρα να σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή και την παροχή οπλισμού σε αυτήν.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει καθημερινή εφημερίδα, κοντέινερ-μυστήριο που συνδέεται με τον Πάλλη, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες παρατημένο στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά.

Από έγγραφα φαίνεται ότι το κοντέινερ έπρεπε να παραληφθεί από το ίδρυμα του εφοπλιστή – επιχειρηματία, ωστόσο, κανένας δεν έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες το κοντέινερ-μυστήριο άρχισε να απασχολεί και τις αρμόδιες Αρχές.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την έλευση του "ορφανού" κοντέινερ στο Ικόνιο διενεργήθηκε έφοδος αστυνομικών στις εγκαταστάσεις ιδρύματος του Πάλλη στο Κορωπί.

Στις 9 Απριλίου βρέθηκαν εκεί 52 μη λειτουργικά όπλα για τα οποία δεν υπήρχαν οι απαραίτητες άδειες, ενώ έλειπαν άλλα 27 που είχαν άδειες.

Έγκυρες πηγές επισημαίνουν πως ο όρος "μη λειτουργικό όπλο" δεν σημαίνει ότι πρόκειται για ρεπλίκα ή ότι είναι εντελώς ακίνδυνο, αφού με την προσθήκη ενός και μόνο εξαρτήματος, μερικές φορές πολύ απλού, μπορεί το όπλο να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Οπως αναφέρεται στο δηλωτικό του κοντέινερ που βρίσκεται στους χώρους του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων εδώ και επτά μήνες, όσο δηλαδή είναι εξαφανισμένος και ο εφοπλιστής, το περιεχόμενό αφορά «έκθεμα αεροπλοΐας προς αποκατάσταση», ενώ ως αποστολέας εμφανίζεται μικρό μουσείο της βελγικής επαρχίας.

Η σφραγίδα του κοντέινερ φαίνεται πως παραμένει άθικτη από την αρχή του ταξιδιού, γεγονός που σημαίνει ότι οι Αρχές στη Μάλτα, όπου ήταν ο σταθμός μεταφόρτωσης, δεν την έσπασαν για να ελέγξουν το περιεχόμενο.

20 όπλα και 60 μαχαίρια

Είκοσι πυροβόλα όπλα, εξήντα μαχαίρια διαφόρων τύπων (πεταλούδες - στιλέτα), δέκα διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) βρέθηκαν χθες το απόγευμα στη βίλα του εφοπλιστή Αναστάσιου Πάλλη στη Βούλα, αλλά και σε σπίτι που διατηρεί στο Παλαιό Φάληρο.

Για όλα τα πυροβόλα όπλα διέθετε κυνηγετικές άδειες, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε ήδη, τα επτά από αυτά δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των κυνηγετικών, ενώ εξετάζεται αν ισχύει το ίδιο και για τα υπόλοιπα δεκατρία.

Η έρευνα στα δύο σπίτια του φυγόδικου έγινε από κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία δικαστικού λειτουργού, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία.

Πηγή: Newsbomb.gr