Μεταφορά Δικαστηρίων Πειραιά: Ισχυρή συμμαχία Δήμου Πειραιά-Δικηγόρων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

Στα πλαίσια της προχθεσινής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και Πρόεδρος των Δικηγόρων της Ευρώπης, κ. Ευάγγελος Τσουρούλης , είχε την ευκαιρία να μιλήσει ανοιχτά για την πολυσυζητημένη  μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά.

Της Έλενας Βενιζέλου


«Μεταδόθηκε η συγκεκριμένη απόφαση στην Κυβέρνηση ενώ στην ουσία δεν υπήρχε» ήταν τα πρώτα λόγια του. Σύμφωνα με τον ίδιο οι δικηγόροι δεν επιθύμησαν την μεταφορά των Δικαστηρίων ούτε την επιθυμούν και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας - το 98% ήταν ενάντιο σε μια τέτοια απόφαση!«Μόνο δύο από τους 450 δικηγόρους μίλησαν υπέρ της μετεγκατάστασης» υπογράμμισε.

 Έτσι ο κ. Τσουρούλης ζήτησε από το βήμα του Συμβουλίου ο Δήμος Πειραιά να σταθεί σύμμαχος παραχωρώντας ένα οικόπεδο ή κτήριο στο κέντρο της πόλης ώστε να στεγασθεί το Δικαστικό Μέγαρο.

Από τα λόγια του Δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου καταλαβαίνουμε ότι Δήμος Πειραιά και Δικηγόροι θα είναι σύμμαχοι σε αυτόν τον αγώνα! Άποψη του μάλιστα είναι ότι τα Δικαστήρια απαραιτήτως πρέπει να βρίσκονται κοντά στο λιμάνι και όχι κάπου άλλου ενώ τόνισε για πολλοστή φορά ότι «το σύνολο της υποδομής της Δημοτικής Περιουσίας σε κτήρια και οικόπεδα είναι στη διάθεση των δικηγόρων και της πολιτείας για να επιλέξουν για Δικαστικό Μέγαρο».

Η συμμαχία όπως όλα έδειξαν είναι δεδομένη το μόνο που μένει να δούμε είναι ποια θα είναι η έκβαση της.