Λαοθάλασσα στη Βασιλόπιτας της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας (ΦΩΤΟ)

– Πλήθος Πειραιωτών στη Βασιλόπιτα της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά

– Την επιτυχία πιστώνονται ο Πρόεδρος Γιάννης Βοϊδονικόλας και το ΔΣ της Κοινότητας

Φωτορεπορτάζ από το Piraeus Press

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Αν όχι η μεγαλύτερη σε όγκο, μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις μέχρι σήμερα σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Πειραιά.

Παραδοσιακά η ευρύτερη συνοικία των Μανιάτικων καταγράφει μαζικές προσελεύσεις κόσμου στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά και ιδίως στην κοπή της βασιλόπιτας στις αρχές κάθε χρόνου, αλλά φέτος σημείωσε ρεκόρ προσέλευσης!

Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ανδρέας Τριλίβας, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Πειραιά.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Ε Δημοτικής Κοινότητας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και έκοψε τη βασιλόπιτα, ενώ την παρουσίαση όλης της εκδήλωσης πραγματοποίησε με επιτυχία η κοινοτική σύμβουλος Σταυρούλα Μέντη.

Χαιρετισμό απηύθυναν τόσο ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης όσο και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Νίκος Βλαχάκος.

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Η βασιλόπιτα ήταν ευγενική δωρεά της ιδιοκτήτριας του καταστήματος «Άρτος και Μέλι» και υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», Αντωνίας Καρακατσάνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟ PIRAEUS PRESS:

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΪΔΟΝΙΚΟΛΑ:

Αιδεσιμολογιότατε,

Αγαπητέ , Δήμαρχε

Αξιότιμοι Βουλευτές, Πολιτευτές

Αγαπητοί. Αντιδήμαρχοι, Σύμβουλοι,

Αγαπητοί Πρόεδροι Κοινοτήτων, Υποψήφιοι,

Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων,

Κυρίες και Κύριοι

Σας καλωσορίζω στη 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Πειραιά,

Σας καλωσορίζω στη γειτονιά που φιλοξένησε τους παππούδες μας όταν ήρθαν από τις πατρίδες μας τη Μάνη, τη Σμύρνη τη Κρήτη και τα νησιά μας  για να φτιάξουν τις ζωές τους στον Πειραιά!

Σήμερα μαζευτήκαμε για να ανταλλάξουμε ευχές για το νέο έτος.

Δεν είναι μία ημέρα για να πούμε τα παράπονα μας στο Δήμαρχο, να γκρινιάξουμε, αλλά βέβαια ούτε για να παρουσιάσουμε το έργο που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια εδώ στην πέμπτη δημοτική κοινότητα.

Για όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στη «Συζήτηση με τους δημότες» που θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο διάστημα.

Αυτή η δράση έχει ήδη ξεκινήσει στο Α, Β και Γ κοινότητα και μάλιστα με μεγάλη συμμετοχή από δημότες. Εκεί σας περιμένουμε όλους για να συζητήσουμε, να κάνουμε το απολογισμό μας και να δούμε τελικά «γιατί» στις εκλογές του Μαΐου θα σας ζητήσουμε ξανά να στηρίξετε τον Πειραιά Νικητή, τον Γιάννη Μώραλη και φυσικά εμένα που αυτές τις εκλογές θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Δημάρχου μας!

Φίλες και φίλοι,

η στήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε δράση, σε κάθε ενέργεια που κάνουμε στην κοινότητα αλλά και σε κάθε κάλεσμα είναι σημαντική και μαζική.

Σας ζητάω έτσι να συνεχίσουμε μαζί, χέρι-χέρι, να φτάσουμε τις γειτονιές της πέμπτης δημοτικής κοινότητας, της πόλης του Πειραιά εκεί που της αξίζει!

Δε θα πω περισσότερα, θα τα αφήσω τα υπόλοιπα για τη συγκέντρωση με τους δημότες τον ερχόμενο μήνα! Εκεί χρειαζόμαστε τη μεγάλη σας συμμετοχή για να μπορέσουμε να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις ανησυχίες της κοινότητας μας και της Πόλης μας!

Σήμερα είναι μέρα για ευχές! 

Εύχομαι καλή χρονιά, υγεία σε εσάς, στις οικογένεια σας και ένα ειρηνικό και δημιουργικό 2019!

Καλώ στο βήμα, τον πρώτο Δημότη Πειραιά, τον σημερινό Δήμαρχο, τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ!