ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παρόντες όλοι στην Ημερίδα για την «Διαφάνεια στην τοπική Αυτοδιοίκηση»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πραγματοποιήθηκε, σήμερα λίγο μετά τις 11:00 π.μ., στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, ημερίδα με θέμα «Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Σκοπός της ημερίδας ήταν να διεξαχθεί μια συζήτηση γύρω από θέματα που αφορούν την τοπική Αυτοδιοίκηση , έτσι ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο  κρούσματα  διαφθοράς και παρανομιών στην ηγεσία της .

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκος , που έθεσε την έναρξη της ημερίδας τόνισε μεταξύ άλλων πως η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Πειραιά  στο εξής όσον αφορά την διαφάνεια και την ευημερία της πόλεως, επισημαίνοντας μάλιστα  πως : « βρισκόμαστε σε θέση ευθύνης, όχι για να δικάσουμε αλλά για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Δεν παρέλειψε να αναφέρει  φυσικά  και την έναρξη του Διαχειριστικού Ελέγχου πριν από μερικούς μήνες που  ο ίδιος εισηγήθηκε , ενώ προέβαλλε και την άμεση ανάγκη έναρξης Διαχειριστικού Ελέγχου σε όλους τους δημόσιους φορείς σε βάθος 20ετίας !

«Δεν γίνεται να τους βάλουμε όλους στον ίδιο κουβά» υπογράμμισε και ο Υπουργός Εσωτερικών ,κ. Μιχελάκης, που ήταν ένας εκ των ομιλητών της ημερίδας.

Άλλοι κύριοι ομιλητές ήταν ο κ.Σούρλας , Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , η κ.α Καλδή ,Αντιπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κ. Καλογερόπουλος , Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής , ο κ. Σγουρός, Περιφερειάρχης Αττικής , Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης  και ο κ. Σαράντης , Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων και Καματερού- Πρόεδρος ΠΕΔΑ.

Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος κόσμου  ανάμεσα τους παράγοντες τις τοπικής Αυτοδιοίκησης , ο κ. Τουμπέκης , Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πειραιά, ο κ. Κάρλες , αναπληρωτής Δημάρχου , ο κ. Κωνσταντούζος , πρώην Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, ο κ. Καλογερόγιαννης καθώς και άλλοι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Επίσης παρόντες ήταν ο κ. Μαρωνίτης Πρόεδρος του ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κ.α Ανεμοδουρά και ο κ. Καρύδης