Τι συζήτησαν Β. Μιχαλολιάκος και Γ. Ανωμερίτης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Πρόεδρος της ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτης συναντήθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Πειραιά και συζήτησαν για μια σειρά συνεργειών και δράσεων ΟΛΠ και Δήμου με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πειραιά Στ. Διαμαντίδη και του Γενικού Διευθυντή της ΟΛΠ ΑΕ κ. Σταύρου Χατζάκου.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:
1. Η ανάγκη Σύστασης Εταιρείας Ειδικού Σκοπού για τον εορτασμό των 2500 χρόνων από την ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2021. Μια ημερομηνία ορόσημο για το δυτικό κόσμο, τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό.
2. Ο φάκελος προετοιμασίας του Πειραιά ως υποψήφιας πόλης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του έτους 2021. 
3. Οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας το 2015, μετά την επιλογή του Πειραιά από την ΕΕ ως τιμώμενης Πόλης - Λιμένα.
4. Η αναθεώρηση του επενδυτικού σχεδίου της ΟΛΠ ΑΕ με νέα έργα.
5. Το θέμα της παραχώρησης από την ΟΛΠ ΑΕ κτιρίων και εκτάσεων που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες στον Δήμο του Πειραιά.
6. Η ανάπλαση και ο εξωραϊσμός της ακτογραμμής του Πειραιά και η αισθητική αναβάθμισή της.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΟΛΠ ΑΕ κ. Ανωμερίτη, για την άμεση ανταπόκρισή του και τη χορηγία 100.000 ευρώ, για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και πρόσθεσε ότι «πρέπει όλοι μαζί να τρέξουμε και να κερδίσουμε το στοίχημα που είναι ένα: να δώσουμε προοπτική ανάπτυξης στον Πειραιά, στο εθνικό μας λιμάνι, με έργα που θα αλλάξουν την εικόνα και θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών και των επισκεπτών της». 
Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της ΟΛΠ ΑΕ κ. Ανωμερίτης, ευχαρίστησε το δήμαρχο για την πολύ καλή συζήτηση που είχαν και τόνισε ότι πόλεις και λιμάνια μπορούν και πρέπει να έχουν κοινές πορείες και ότι τα λιμάνια είναι μηχανές ανάπτυξης που θα μπορέσουν να οδηγήσουν τον τόπο και τις τοπικές κοινωνίες γρηγορότερα στην έξοδο από την κρίση. 
Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι «φάκελοι» πρέπει να ετοιμαστούν γρήγορα και σωστά ώστε να μην χάσει ο Πειραιάς και η Σαλαμίνα, αλλά και ο ευρύτερος Πειραιάς μια σημαντική ευκαιρία προβολής αλλά και ουσίας καθώς θα χρηματοδοτηθούν αρκετά έργα υποδομής. 
Ο κ. Γ. Ανωμερίτης χαρακτήρισε ιστορική τη χθεσινή απόφαση της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ) για τις κοινές πολιτικές ανάπτυξης Πόλης – Λιμένα μέσα από νέες θεσμικές και οικονομικές διατάξεις, πλαίσιο το οποίο θα προωθηθεί στην Κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση.