ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Έτσι θα γίνει η ανάπλαση στο Μικρολίμανο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για τον Πειραιά και το μελλόν της πολής μίλησε ο Δήμαρχος Πειραιά Ι. Μώραλης  σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά έκανε λόγο και για την ανάπλαση του Μικρολίμανου χαρακτηρίζοντας το έργο σαν ένα έργο πνοής για την πόλη του Πειραιά!

Συγκεκριμένα υπογράμμισε τα εξής:

''Το Μικρολίμανο μαραζώνει και για πολλά χρόνια δεν υπήρξε ένα ολοκληρωμένο τουριστικό σχέδιο. Κάθε χρόνο φθάνουν εκατομμύρια επισκέπτες με κρουαζιερόπλοια.

Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε ένα πολύ μικρό ποσοστό, να επισκεφθούν το Δημοτικό Θέατρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μικρολίμανο, αν φτιάξουμε τις παραλίες μας, τότε θα υπάρξει μεγάλο όφελος για τον Πειραιά και τους κατοίκους του.

Η ανάπλαση του Μικρολίμανου ξεκινά, υπήρχαν πρωτόκολλα κατεδάφισης για τα μαγαζιά αλλά καταφέραμε και πήραμε ένα χρόνο παράταση για να πραγματοποιήσουμε αναπλάσεις οι οποίες θα αλλάξουν ριζικά το Μικρολίμανο επ΄ ωφελεία των επιχειρηματιών, των δημοτών και των επισκεπτών. Τα μαγαζιά θα έρθουν πιο πίσω, τα τραπεζάκια στο επάνω μέρος, θα γίνει ένας ήπιος πεζόδρομος έτσι ώστε ο κόσμος να κάνει βόλτα δίπλα στη θάλασσα και ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας.

Οι επιχειρηματίες συμφωνούν γιατί βλέπουν μια δημοτική Αρχή που έχει ένα δομημένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα. Υπάρχει πνεύμα ομοψυχίας αυτή την περίοδο στην πόλη. Είναι ένα έργο πνοής για τον Πειραιά''.