ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Εγκαίνια 4 ημερών!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με τετραήμερα εγκαίνια που θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, μια μεγάλη συναυλία στον προαύλιο χώρο και παράσταση αφιερωμένη στην ιστορία του, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το Δημοτικό θέατρο του Πειραιά στις 21 Σεπτεμβρίου.

Φιλοδοξεί να καταστεί πολιτιστικό κέντρο διεθνών προδιαγραφών. Με θεάματα υψηλής αισθητικής, φιλοξενία δοκιμασμένων παραγωγών και πάνω απ’ όλα φυσιογνωμία που θα του επιτρέψει να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι του Πειραιά κι όχι μόνο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος έχει τη διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το ξεκίνημα του θεάτρου με οικονομική βοήθεια από αδιάθετους πόρους του υπουργείου Οικονομικών. 

Στολίδι του αρχιτέκτονα Ιωάννη Λαζαρίμου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα που έφτιαξε ο Τσίλερ στην Αγίου Κωνσταντίνου και στεγάζεται σήμερα το Εθνικό Θέατρο. 

Το Δημοτικό του Πειραιά αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης και από τα πιο αξιόλογα δείγματα της δημόσιας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα του 19ου αιώνα.

Το θέατρο ανήκει στον Δήμο Πειραιά, ο οποίος εκχωρεί τη χρήση του στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ). 

Το Δημοτικό Θέατρο θυμίζουμε ότι υπέστη ζημιές από τους σεισμούς του 1981 και του 1999 και αποκαταστάθηκε με κονδύλια του Γ΄ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ (έφτασε τα 39 εκατ. ευρώ).

Κατά την επισκευή του αποκαλύφθηκε η αρχική ξύλινη σκηνή, εντυπωσιακή σπάνια κατασκευή από τις λίγες σωζόμενες στην Ευρώπη. Το θέατρο θα έχει χωρητικότητα 600 θέσεων.