ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Συνάντηση για την καθυστέρηση των έργων του Τραμ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε θετικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη, τον Διευθυντή και τον Αν. Διευθυντή έργων της Τραμ ΑΕ κ.κ. Β. Σπυράκο και Ι. Καρακίτσιο αντίστοιχα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς.

Θέμα της συζήτησης ήταν η μεγάλη καθυστέρηση στην εκτέλεση των έργων έλευσης του τραμ στον Πειραιά.

Τόσο ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης, όσο και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού Συλλόγου, εξέφρασαν την απόλυτη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου για την μεγάλη καθυστέρηση που συντελείται, καθώς όπως ανέφεραν έχει οδηγήσει στο κλείσιμο πολλές πειραϊκές επιχειρήσεις κυρίως επί της οδού Γρ. Λαμπράκη, ενός από του πλέον εμπορικούς δρόμους του Πειραιά, έχει εκμηδενίσει την επισκεψιμότητα, ενώ τα εργοτάξια παραμένουν ανοιχτά εδώ και πολλούς μήνες, χωρίς να διαπιστώνεται πρόοδος των εργασιών.

Παράλληλα, εκφράστηκε η μεγάλη ανησυχία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, για τις συνέπειες που θα έχουν τα έργα και στους υπόλοιπους δρόμους που θα πραγματοποιηθούν, εφόσον ακολουθηθούν οι ίδιοι ρυθμοί.

Για το σκοπό αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απηύθυνε επιστολή στον Πρόεδρο και Δ/νοντα της Αττικό Μετρό Δρ. Χ. Τσιτούρα, την οποία κοινοποίησε και στον Δ/ντή ‘Εργων κ. Β. Σπυράκο, ζητώντας άμεση ενημέρωση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.