Το ευχαριστώ της Ελληνικής Κοινότητας Μασσαλίας στον Β. Μιχαλολιάκο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο πλαίσιο των εορτασμών της Μασσαλίας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2013 ο Δήμος Πειραιά ,ο οποίος είναι αδελφοποιημένη πόλη με τη Μασσαλία από το έτος 1984, συμμετείχε στις εκδηλώσεις με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων.


Με επικεφαλής το δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, τον πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. και δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Σιγάλα και το σύμβουλο του πρωθυπουργού σε θέματα πολιτισμού Δημοσθένη Δαββέτα, η ελληνική αποστολή παρουσίασε στη γαλλική πόλη για τέσσερις ημέρες μια σειρά από πολιτιστικές δράσεις προωθώντας  τα ελληνικά γράμματα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Ο δήμαρχος Πειραιά συναντήθηκε με το δήμαρχο της Μασσαλίας, ανταλλάσοντας απόψεις και επιβεβαιώνοντας τη βαθιά φιλία μεταξύ των δύο πόλεων.

Η Ελληνική Κοινότητα της Μασσαλίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο και τον Δήμο Πειραιά για την παρουσία τους στην Μασσαλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τέσσερις μέρες ο Πειραιάς στη Μασσαλία, αλησμόνητες μέρες, μέρες που γέμισαν την καθημερινότητά μας με πατριωτικά αισθήματα  και Εθνική υπερηφάνεια.

Κύριε δήμαρχε σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και την παρουσία σας στον δικό μας Πειραιά. Τον Πειραιά των εδώ Ελλήνων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες σας, και ιδιαίτερα στην ακούραστη Έρρικα Ανδριανοπούλου.

Οι λίγες αυτές γραμμές για να σας επιβεβαιώσουμε και τη δική μας παρουσία στη Μασσαλία σαν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, με στόχους την προώθηση των Ελληνικών γραμμάτων και του Ελληνικού Πολιτισμού. Με άλλα λόγια το ΓΕΦΥΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.

Η προσωπική μας γνωριμία με άξονα την αδελφοποίηση Πειραιά – Μασσαλίας, μας δίνει την ευκαιρία να σας πούμε ότι θα είμαστε ΠΑΝΤΑ στη διάθεσή σας για κάθε Εθνικό θέμα και Εθνική αποστολή».

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς κι άπειρη εκτίμηση, ο πρόεδρος Πεταλάς Σταύρος