ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: «Για τα σκουπίδια φταίει μόνο ο Σκουρλέτης – Εγώ δεν έχω ευθύνη»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά  μετά από συνάντηση με εργαζόμενους της Καθαριότητας - Το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών φέρει τη συνολική ευθύνη για το πρόβλημα σύμφωνα με τον Γιάννη Μώραλη

Με τον κλασικό-διαχρονικό ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» εμφανίζεται και σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, για το μείζον θέμα με τα σκουπίδια στον Πειραιά.

Ήδη οι Πειραιώτες βιώνουμε τις πρώτες παρενέργειες, ενώ όπως αποκάλυψε πρώτο το Piraeus Press πριν λίγες μέρες, έρχεται το χειρότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών για τον Πειραιά.

Και ενώ το γνωρίζει αυτό ο Δήμαρχος Πειραιά, εξακολουθεί να παίζει τον ρόλο του «Διαπιστωσάκια», όπως τον συμβουλεύουν οι στενοί του συνεργάτες!

Δηλαδή, με απλά λόγια, προχωρά σε απλές διαπιστώσεις και μοίρασμα ευθυνών, αλλά μόνο προς τρίτους... Για τον εαυτό του και τη Δημοτική Αρχή δεν αναλογεί ευθύνη!

Δυστυχώς ή ευτυχώς, θα πρέπει να αντιληφθεί ο Δήμαρχος Πειραιά - έστω και καθυστερημένα - ότι ο ρόλος που έχει αναλάβει απαιτεί πλήρη ανάληψη ευθυνών, ιδίως δε για τόσο σοβαρά ζητήματα όπως η καθαριότητα της πόλης.

Αν δεν το αντιληφθεί έστω και τώρα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Πειραιάς θα ζήσει «μαύρες μέρες» αυπό το καλοκαίρι... όταν η εποχή Φασούλα θα μοιάζει με Παράδεισο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΩΡΑΛΗ:

«Συναντήθηκα σήμερα με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και με εκπροσώπους των σωματείων του Δήμου Πειραιά,  προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την καθυστέρηση στην πρόσληψη του προσωπικού στην καθαριότητα.

Ξεκαθάρισα για ακόμα μια φορά, ότι αποτελεί δέσμευσή μου ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της καθαριότητας. Ταυτόχρονα όμως,  αποτελεί υποχρέωση του Δήμου προς τους πολίτες να είναι η πόλη καθαρή.

Από την πλευρά μας έγκαιρα έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στον τομέα αυτόν. Πιο συγκεκριμένα ζητήσαμε:

   την άμεση αντικατάσταση των υπαλλήλων που δεν αποδέχτηκαν την πρόσληψη με αναπληρωματικούς από τους πίνακες του ΑΣΕΠ

   επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση συμπληρωματικής προκήρυξης για τους 53 υπαλλήλους,  που εσφαλμένα από την κεντρική διοίκηση δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική προκήρυξη

   άμεση έγκριση διαδικασιών για την πρόσληψη 10 εργαζομένων με σύμβαση 8μηνης διάρκειας

   άμεση έγκριση πρόσληψης προσωπικού,  με σύμβαση διάρκειας δυο μηνών, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών αυτής της περιόδου.

Δυστυχώς όμως παρατηρείται καθυστέρηση από την πλευρά του  Υπουργείου στα παραπάνω αιτήματα, που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει από το τέλος Μαρτίου σημαντική υποστελέχωση στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.

Είμαι υποχρεωμένος να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση, ενόψει μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου. Καλώ τους υπεύθυνους να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Τα σκουπίδια έχουν καλύψει την πόλη πάλι – Εικόνες από εποχή Φασούλα!

ΒΟΜΒΑ ΜΩΡΑΛΗ για ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ μετά την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του PP: «Πάμε σε ιδιώτη»!