ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Τα σκουπίδια έχουν καλύψει την πόλη πάλι – Εικόνες από εποχή Φασούλα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι Πειραιώτες βιώνουν για ακόμη μια φορά την καθημερινότητα σε ένα σκουπιδότοπο, εν μέσω καλοκαιρινών θερμοκρασιών!

Οι εικόνες με τους ξεχειλισμένους κάδους απορριμάτων αποτελούν και πάλι μέρος της καθημερινότητας των Πειραιωτών, τόσο στο κέντρο αλλά κυρίως στις γειτονιές του Πειραιά.

Η φράση «Εικόνες από εποχή Φασούλα» ακούγεται ολοένα και περισσότερο στις γειτονιές του Λιμανιού, απεικονίζοντας της έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί για τη Δημοτική Αρχή Μώραλη.

Οι Πειραιώτες, όσο περνά ο καιρός, ταυτίζουν ολοένα και περισσότερο την παρούσα δημοτική αρχή με τη δημοτική αρχή Φασούλα... στην οποία (δημοτική αρχή Μώραλη) βέβαια υπάρχουν και αρκετά στελέχη της εποχής Φασούλα.

Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και δεν τον απασχολεί πλέον ποιος ευθύνεται - καθώς η Δημοτική Αρχή για ακόμη μια φορά προχωρά σε διαπιστώσεις αντί να δίνει λύσεις - αλλά η κατάσταση που βιώνει και μόνο!

Ο Δήμος Πειραιά με τα πλέον ακριβά ανταποδοτικά τέλη σε όλη τη χώρα, δεν είναι σε θέση να παρέχει στους δημότες του ούτε τα απαραίτητα πλέον.

Οι Δημότες Πειραιά ενώ χρυσοπληρώνουν τα ανταποδοτικά τέλη, ΔΕΝ απολαμβάνουν ούτε καθαρή ούτε «πράσινη» πόλη (βλέπουμε όλοι την κατάσταση με το πράσινο).

«Εμείς ψηφίσαμε Δήμαρχο για να δίνει λύσεις και όχι για να κάνει διαπιστώσεις» έλεγε στο Piraeus Press ηλικιωμένος κάτοικος στην περιοχή της Καλλίπολης.

Το πρόβλημα αναμένεται να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις εν μέσω θέρους, εφόσον η Δημοτική Αρχή Μώραλη δεν αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες.

Θα ήταν ήδη πολύ μεγαλύτερο το πρόβλημα, αλλά βλέπετε από τη μια η οικονομική κρίση, από την άλλη η περισυλλογή σκουπιδιών από τους κάδους (ΡΟΜΑ. Άστεγοι κλπ), έχουν μειώσει σημαντικά την ποσότητα των απορριμάτων σε καθημερινη βάση.

Την πρώτη πικρή γεύση την πήραμε το περασμένο Πάσχα, όταν είδαμε εικόνες Επιταφίων να διέρχονται εν μέσω ξεχειλισμένων κάδων απορριμάτων, για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια!

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι την ίδια κατάσταση βίωσαν οι Πειραιώτες και πέρσι το καλοκαίρι με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων καθαριότητας.

*Θα ακολουθήσει εκτενές φωτορεπορτάζ από ολόκληρο τον Πειραιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αυτές οι εικόνες δεν ξεχνιούνται!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χωματερή ο Πειραιάς – Εμφανίστηκαν αρουραίοι – Σκουπίδια παντού! (ΦΩΤΟ)