Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Ο Ελληνισμός υφίσταται επίθεση!


Σήμερα, που ο ελληνισμός διέρχεται μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, όπου δοκιμάζεται το αίσθημά μας, οι αντοχές του λαού μας, η κοινωνική ειρήνη και συνοχή, είναι υπαρκτή η ανάγκη της ομοψυχίας, της αλληλεγγύης και του συλλογικού οράματος. Ο ξεσηκωμός του ’21 δεν είναι απλά ένα ιστορικό γεγονός. Είναι κορυφαία στιγμή της πορείας του έθνους μας, που απέδειξε περίτρανα ότι ο λαός μας ξέρει να αγωνίζεται και να μεγαλουργεί.


Τιμώντας τους ήρωές του, ας δώσουμε την υπόσχεση ότι θα σταθούμε άξιοι συνεχιστές της ιστορίας μας.
 Να πούμε στις δυνάμεις που θέλουν να διχάσουν το λαό μας, ότι είμαστε εδώ ενωμένοι, για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ασφάλειά μας, τα παιδιά μας  και την προοπτική μας.

Εµπνεόμενοι από τα ιδανικά του 1821 και τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισµού και της  Ορθοδοξίας, να διατηρήσουμε τις παραδόσεις μας και να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην πρόοδο και την ευημερία,  για να µπορέσουμε  να επανακτήσουμε την αξιοπρέπεια και να κερδίσουμε το σεβασµό που πραγματικά µας αξίζει.

Κάτω από τις πολύ δυσμενείς συνθήκες για την πατρίδα μας και παρ’ όλη τη συσσωρευμένη πικρία που έχει πλημμυρίσει τις ψυχές μας, αυτές οι ιδέες προβάλλουν και πάλι σαν μια ιστορική αναγκαιότητα, για να εκπληρώσουν ένα ιστορικό χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές.