ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΥΡΩΠΗΣ: Πειραιάς-Μασσαλία συμμαχία!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε το ταξίδι του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου στη Μασσαλία. Πρώτο θέμα σε όλα τα τοπικά μέσα της Μασσαλίας η συνάντηση των Δημάρχων Μασσαλίας και Πειραιά και ιδίως η θερμή υποδοχή που επιφυλάχθηκε στο Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Για 4 συνεχείς μέρες η Μασσαλία πήρε πειραιώτικο χρώμα, καθώς η γαλλική πόλη φιλοξένησε θεατρικά, εκθέσεις και λοιπές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις Πειραιωτών καλλιτεχνών!




ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Αυτό είπε ο ίδιος ο Δήμαρχος της γαλλικής πόλης κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Μασσαλίας.

Η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στο Δήμαρχο Πειραιά ήταν ιδιαιτέρως θερμή.

Τον Βασίλη Μιχαλολιάκο συνόδευαν ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Δημοσθένης Δαβέτας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά Στέλιος Διαμαντίδης.


ΣΤΕΝΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ


Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε τους στενούς δεσμούς των δυο χωρών που κρατούν πολλές δεκαετίες.

Ευχαρίστησε το Δήμαρχο Μασσαλίας για τη φιλοξενία και την υποστήριξη της υποψηφιότητας του μεγάλου λιμανιού για την ανάδειξη του Πειραιά ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021.


Τόνισε ότι παρά την κρίση και την ύφεση που πλήττει την Ελλάδα και τον Πειραιά βέβαια, οι Πειραιώτες στηριζόμενοι στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου τους θα ανταπεξέλθουν επάξια σε μια αντίστοιχη πρόκληση.


Τέλος, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κάλεσε το Δήμαρχο Μασσαλίας το Σεπτέμβρη, ενόψει των εγκαινίων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, πολιτιστικού γεγονότος πανευρωπαϊκού βεληνεκούς!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ


Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στα σημαντικά έργα αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιήθηκαν στη Μασσαλία, κατά την περίοδο προετοιμασίας μέχρι την ημέρα της ανακήρυξής της ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Πιθανολογούμε ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στον Πειραιά εάν καταφέρει να κερδίσει τον ''τίτλο'' για το 2021...