ΡΑΛΛΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ: Νέες εξελίξεις για τις εργασίες του κτιρίου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καλά τα νέα από το κτηριακό της Ραλλείου Σχολής. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες σύντομα ξαναρχίζουν πλήρως οι εργασίες κατασκευής του σχολείου μας. Το πρόβλημα που υπήρχε με τη χρηματοδότηση του έργου από τον ΟΣΚ οδεύει προς επίλυση (επιλύθηκε για την ακρίβεια αλλά μένουν τα διαδικαστικά) και τα Χριστούγεννα θα έχουν έναν διπλά εορταστικό χαρακτήρα για το σχολείο.

Αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι,  ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδόθηκαν στον π. Υπουργό Παιδείας  κ.Κ Αρβανιτόπουλο η σταθερή και ανυποχώρητη στάση του οποίου οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η πίεση που άσκησε και στον ΟΣΚ αλλά και στον κ. Χρυσοχοΐδη ήταν αποτελεσματική. 

Ο (εξαίρετος) εργολάβος κ. Ν. Κοκκίνης  διαβεβαίωσε ότι αν το χρονοδιάγραμμα της χρηματοδότησης τηρηθεί, θα κάνει κάθε προσπάθεια, στη μνήμη της μητέρας του και αποφοίτου του σχολείου , ώστε να μας παραδώσει έτοιμο το κτήριο πριν το Πάσχα.

Το πολύ σοβαρό πρόβλημα της πρόσβασης (ευχερούς, γρήγορης και κυρίως ασφαλούς) προς το σχολείο μας από όλες τις περιοχές του Πειραιά, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί (και αυτό) με αποφασιστικότητα, ώστε να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από αυτά που επιθυμούν να φοιτήσουν στο ιστορικό σχολείο μας.

Ήδη μέλη της σχολικής κοινόητας επισκέφτηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη ο οποίος εκδήλωσε πολύ ζωηρό και ειλικρινές ενδιαφέρον για το θέμα. Τις επόμενες βδομάδες θα γίνει προσπάθεια να εξασφαλιστεί η δρομολόγηση λεωφορείων (αστικών) από διαφορετικές περιοχές του Πειραιά προς το σχολείο μας, με τη συνεργασία του ΟΑΣΑ.