ΠΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ: Λύσεις για αντιπλημμυρική προστασία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνάντηση με εκπροσώπους του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιάς Κοκκινιάς «Η Πρόοδος» και με κατοίκους της περιοχής είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Στην διάρκεια της συνάντησης βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η αντιπλημμυρική προστασία της Παλαιάς Κοκκινιάς, η οποία, όπως είναι γνωστό, έχει πληγεί από μεγάλες πλημμύρες τρεις φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν (2004, 2010 και 2014) ενώ τέθηκαν οι ελλείψεις σε ελεύθερους και αθλητικούς χώρους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ενημέρωσε ότι μέχρι τώρα δεν είχε γίνει αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής για να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή και πως κατά την αυτοψία, που έγινε, προ ημερών, με ειδική ρομποτική συσκευή της ΕΥΔΑΠ διαπιστώθηκε ότι ο αγωγός όμβριων της Παλαιάς Κοκκινιάς σε διάφορα σημεία είναι σχεδόν κλειστός, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει, κανονικά, η απορροή των όμβριων υδάτων προς το κεντρικό αγωγό της μείζονος περιοχής.

Έτσι, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά θα προωθήσει επείγοντα, τοπικής εμβέλειας έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της Παλαιάς Κοκκινιάς, τα οποία θα ενταχθούν στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού, τον οποίο θα ξεκινήσει, για πρώτη φορά, να κάνει για όλη την Αττική, η Περιφέρεια.

Ήδη, στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής προβλέφθηκε ποσό 250.000 € για τη χρηματοδότηση της αναγκαίας μελέτης των έργων, που απαιτούνται να γίνουν στην Παλαιά Κοκκινιά, ώστε να μην υπάρξουν, ξανά, προβλήματα με πλημμύρες.