Ο Δήμαρχος Πειραιά ζητά τη ριζική ανακατασκευή της οδού Πειραιώς


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος έστειλε επιστολή στο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, την οποία κοινοποίησε στους Δημάρχους Νίκαιας – Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη και Μοσχάτου –Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου, για την ανάπλαση και αναβάθμιση της λεωφόρου Πειραιώς.   

Σας  επισυνάπτουμε την επιστολή:

 

Προς  : τον  Δήμαρχο   Αθηναίων   κ. Καμίνη  Γεώργιο.

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη κ. Ιωακειμίδη Γεώργιο

Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ευθυμίου Ανδρέα.  

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε η λεωφόρος Πειραιώς εδώ και 2500 χρόνια συνδέει τις πόλεις μας.

Από τον 5ο π.Χ αιώνα, όταν οι Αθηναίοι διαπίστωσαν τη σημασία του Πειραιά για την εδραίωση της υπεροχής τους στη θάλασσα και την ανάδειξή τους σε κυρίαρχη ναυτική δύναμη, η περιοχή ανάμεσα στις δύο πόλεις απέκτησε ξεχωριστή σπουδαιότητα.

Από τότε και για αιώνες η Πειραιώς συνδέει τις πόλεις μας «κουβαλώντας» ιστορικές μνήμες και διαδρομές.

Δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες διαπιστώνουμε με θλίψη την παρακμή, την εγκατάλειψη και την απαξίωσή της.

 Η εικόνα αυτή προσβάλλει την ιστορία, τον ρόλο της και την αναπτυξιακή της προοπτική.

Θέλω να πιστεύω ότι η διαπίστωσή μας αυτή  είναι κοινή. Θα ήθελα λοιπόν από κοινού και σε συνεργασία με τους δημάρχους Μοσχάτου-Ταύρου και Αγίου Ιωάννου Ρέντη-Νίκαιας να προκηρύξουμε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση, τον εξωραϊσμό και την αναβάθμιση της λεωφόρου Πειραιώς.

 Σκοπός μας είναι να τον εντάξουμε στο ΣΕΣ (διάδοχο του ΕΣΠΑ)  του 2014 ώστε να χρηματοδοτηθεί η μελέτη και η υλοποίηση του έργου.

Παράλληλα με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να δημιουργηθούν κίνητρα για ανάπτυξη της περιοχής κάτι που τόσο χρειάζεται ο τόπος μας.

Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτήν μας την προσπάθεια θα είστε σύμφωνος και σύντομα θα βρεθούμε μαζί με τους συναδέλφους  κ.κ. Ιωακειμίδη και Ευθυμίου  ώστε μαζί και με τους αρμόδιους συνεργάτες μας να ξεκινήσουμε αμέσως την προσπάθεια για την αναβάθμιση και ανάπλαση της ιστορικής λεωφόρου.

 

                                                              Με εκτίμηση

                                            Βασίλειος Ι. Μιχαλολιάκος