Φιστίκι & νήμα: Η εναλλακτική δημιουργία της αμφικτυονίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια λευκή τέντα ήταν ικανή να φιλοξενήσει το υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού και μια από τις πιο παλιές τεχνικές των γιαγιάδων μας. Με τρόπο λιτό, απλό και διαδραστικό το περίπτερο της πολύμορφης συνδύασε το λευκό από το ξωκλήσι του Αη Νικόλα στο λιμάνι της Αίγινας με την πιο πλούσια παλέτα χρωμάτων που η πλέξη μπορεί να παρουσιάσει.

 Η Πρόεδρος της Πολύμορφης κα Ξανθένια Μαντά πάνω στο stage μοιράστηκε με τους επισκέπτες της έκθεσης την ιστορία του δέντρου της φιστικιάς. Σαν σε παραμύθι με την polymorfi kids και με την βοήθεια της Αιγινίτισσας Στέλλας Μοίρα η ξενάγηση ολοκληρώθηκε εστιάζοντας στον ίδιο το καρπό, το φιστίκι και τις διάφορες μορφές του. Ένα πρωτότυπο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής στήθηκε και μικροί και μεγάλοι, αυτό το ιδιόμορφο εναλλακτικό παζλ της πολύμορφης έλαβε δράση και το φιστικάτο απέκτησε περίοπτη θέση στην τρίτη ημέρα της διοργάνωσης. Η συνταγή έγινε ανάρπαστη, το γλυκό μοιράστηκε και ενθουσίασε. Το αδιαχώρητο έγινε αμέσως μετά και στο περίπτερο για λεπτομέρειες και απορίες στην ζαχαροπλαστική του τοπικού ιδιαίτερου και θρεπτικού καρπού.

 

Στην λευκή τέντα της πολύμορφης με το ξεχωριστό design οι περαστικοί ενημερώνονταν για τις ομορφάδες του Αιγινίτικου τοπίου με έντυπο τουριστικό  υλικό το οποίο είχε φροντίσει άφθονο να υπάρχει ο Δήμαρχος του νησιού κος Σάκης Σακκιώτης μια και η προσπάθεια ανάδειξης τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας. Οικοδεσπότες του περιπτέρου οι πιο όμορφοι εκπρόσωποι της polymorfi kids Δημήτρης και Μελίνα Λιάχα. Κανείς δεν μπορούσε να αρνηθεί στα αθώα χαμόγελα τους, να λάβει μέρος στην κλήρωση για ένα διήμερο στο Irides Resort του κου Πέτρου Πετρίτη.

 

Τέσσερις μέρες γεμάτες με μουσικές, παράδοση και πλέξιμο. Ακούραστες οι ομάδες πλεξίδες και νήμα που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της πολύμορφης ασταμάτητα έπλεκαν. Έδιναν συμβουλές, έλυναν απορίες και προχωρούσαν σταδιακά το μοντέρνο «πανωφόρι» του ρολογιού που κοσμεί το Πασαλιμάνι. Κάθε ημέρα κι ένα ακόμα κομμάτι έβρισκε την σωστή θέση του με την φροντίδα της κας Μαρίας Ζηλάκου και όλων των κοριτσιών που η φρεσκάδα τους και η διάθεση yarnbombing στην πιο πρωτοποριακή πόλη έκανε την αρχή για μια υποσχόμενη μελλοντική συνεργασία από το φθινόπωρο. Η ομάδα πλεξίματος της πολύμορφης βρήκε συντονίστριες και πάνω από όλα φίλες.

 

Την προσπάθεια αυτή στήριξαν καταστήματα και άνθρωποι που ο εθελοντισμός ακόμα κρατά σημαντικό ρόλο στο λεξιλόγιο τους όπως: η GMηχανική και τα καταστήματα Σωτηρίου και sodi design objects και επιμελήθηκαν: η Γενική Γραμματέας κα Χριστίνα Πολίτου, η Β΄Αντιπρόεδρος Valerie Ann Margaret Papoutsis, ο Ταμίας κος Γεώργιος Μαντάς και τα μέλη Βασιλική Γανωτοπούλου, Έρρικα Ανδριανοπούλου, Σοφία Παραδείση, Σπύρος Λιάχας, Έμμη Τζαβέ, Νίκη Ζαβιτσάνου, Θοδωρής και Διονύσης Παναγόπουλος, Γιώργος Μπλουχάρης, Ρένια Κουζουμή και η Μαρίλια Σεραφείμ, τους ευχαριστούμε πολύ.