ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ: “Στόχος να βοηθάμε μέσω του Ολυμπιακού” (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια ιδιαίτερη επίσκεψη πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού. 

Με πρώτο τον πρόεδρο, Βαγγέλη Μαρινάκη, μέλη της διοίκησης αλλά και παίκτες του συλλόγου που βρέθηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και συνάντησαν από κοντά την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίο. Μαζί με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, το παρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο έδωσαν οι Γιάννης Βρέντζος, Κριστιάν Καρεμπέ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ανδρέας Σάμαρης και Αντώνης Νικοπολίδης. Μαζί τους ήταν και ο νέος Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Η ερυθρόλευκη αντιπροσωπεία βρέθηκε στο Πατριαρχείο λίγο μετά τις 14:30 και πρώτα περιηγήθηκε στην εκκλησία του. Είδαν τα κειμήλια και τα ιερά λείψανα που υπάρχουν εκεί, ενώ είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να ανάψουν κεριά, μέσα σε πνεύμα γαλήνης και κατάνυξης.

Στη συνέχεια είχαν την δυνατότητα να μιλήσουν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο. Σε μία από τις αίθουσες του Πατριαρχείου ο Σεβασμιότατος υποδέχθηκε τους επισκέπτες του και η χαρά του ήταν έκδηλη. Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μίλησε για την επίσκεψη αυτή, κατά την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη για το φιλικό με την Φενερμπαχτσέ. «Είναι πραγματικά μεγάλη μας χαρά να βρισκόμαστε εδώ. Πιστεύουμε και πιστεύουμε έντονα, με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της ψυχής μας. Γνωρίζουμε καλά τι εστί το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Κάνετε τεράστιο έργο και σας ευχαριστούμε για αυτό. Θέλουμε και εμείς, μέσα από την ομάδα μας, να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Να συμβάλλουμε στο σπουδαίο σας έργο και να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Αποζητούμε την ευλογία σας, Μακαριότατε, προκειμένου να έχουμε δύναμη να συνεχίζουμε να πηγαίνουμε μπροστά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε. Είναι ηθική μας υποχρέωση να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας και θέλουμε να το κάνουμε και μέσω του Ολυμπιακού μας, αλλά και για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τη Δημαρχία του Πειραιά.

Στόχος μας είναι να κάνουμε πέντε καλά πράγματα για τον Πειραιά και να βοηθήσουμε τον κόσμο», ήταν τα λόγια του κ. Μαρινάκη. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος τόνισε από μέρους του: «Χαίρομαι ιδιαιτέρως που υποδέχομαι την ομάδα σας, τον Ολυμπιακό! Έχετε αποδείξει ότι η ευγενής άμιλλα και ο ευγενής αγώνας είναι ο στόχος και είστε νικητές. Ο αθλητισμός εξευγενίζει και σε έναν δύσκολο καιρό, με τόσους κινδύνους, κρατάει τους νέους μας σε καλό δρόμο. Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι μεταξύ των δύο πλευρών, μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών υπάρχει ευγενής άμιλλα σε αθλητικό επίπεδο. Γίνεται προσπάθεια σε επίπεδο πολιτικό, ακαδημαϊκό, σε επίπεδο τεχνών, η Ελλάδα και η Τουρκία να συνυπάρχουν ειρηνικά. Το Πατριαρχείο στοχεύει στο να είναι μία ενωτική δύναμη, ένας ενωτικός παράγοντας ανάμεσα στις δύο χώρες. Θέλουμε να στέλνουμε πάντα ένα μήνυμα αγάπης, ειρήνης και ενότητας, προς κάθε κατεύθυνση! 1700 χρόνια, 17 ολόκληρους αιώνες, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι εδώ. Είναι ευλογία Θεού να μπορούμε να κοινωνούμε τον Λόγο του Θεού»!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρέδωσε στον Μακαριότατο μια εικόνα του Αγίου Νικολάου, συμβολική του Πειραιά, της θάλασσας και της ορθοδοξίας, ένα δώρο από το Μουσείο Μπενάκη, μία φανέλα της ομάδας καθώς και ένα συλλεκτικό μπλουζάκι «Olympiacos for Life», εξηγώντας του παράλληλα την σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό η συνεργασία με την Unicef και η προσφορά στον συνάνθρωπο και δη στα παιδιά της Ελλάδας και του κόσμου. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν εγκάρδια λόγια και μοιράστηκαν την επιθυμία τους να συνεργαστούν στο μέλλον για το καλό των συνανθρώπων μας, που έχουν την ανάγκη όλων μας. Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με χαμόγελα και ικανοποίηση, έχοντας βιώσει μία σπουδαία εμπειρία.

Πηγή: gavros.gr