ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Χρυσαυγίτες βανδάλισαν το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στην Παλιά Κοκκινιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οπαδοί της Χρυσής Αυγής διέρρηξαν και βανδάλισαν το 14ο και 15ο γυμνάσιο Πειραιά, όπου συστεγάζεται και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών.

Και δεν το έκαναν μία φορά, αλλά δυο: πρώτα τη νύχτα της 14ης και στη συνέχεια το βράδυ της 15ης Αυγούστου. Η διάρρηξη έγινε στα σχολεία που βρίσκονται στις οδούς Αγίων Αναργύρων & Κω στην Παλιά Κοκκινιά. Σύμφωνα με την αστυνομία κάποιοι απέσπασαν από το ένα σχολικό συγκρότημα ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ προκάλεσαν μικροζημιές.



Οι δράστες είχαν κόψει τα κάγκελα στον πρώτο όροφο όπου στεγάζεται στο Σχολείο Μεταναστών, είχαν μπει στο χώρο και φαίνεται πως επιχείρησαν να κλέψουν αρχεία από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ανακοίνωση για τους βανδαλισμούς Χρυσαυγιτών στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για απόγονους των συνεργατών των Ναζί που επέλεξαν να θυμίσουν την παρουσία τους την ημέρα που τιμώνται τα 70 χρόνια από τη θηριωδία των ναζί στην Κοκκινιά. 


Όλη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ 

Την μέρα που τιμούμε τα 70 χρόνια από τη θηριωδία των Ναζί και των συνεργατών τους, στην Κοκκινιά, οι σημερινοί εκπρόσωποι τους, επιλέγουν να θυμίσουν τη δική τους παρουσία. Αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα ούτε με την ιστορία της. Οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί είναι άξιοι συνεχιστές τους.
Η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να αποκαλύψει τους δράστες και να εγγυηθεί την ασφάλεια των μεταναστών μαθητών και των εθελοντών καθηγητών, του ΑΣΜΠ. Οι τραμπουκισμοί των Νεοναζιστών και εγκληματιών της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να σταματήσουν την μεγάλη προσφορά των εθελοντών καθηγητών προς τους οικονομικούς μετανάστες, που αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στη πατρίδα μας, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη θα υπερνικήσουν το μίσος, τον ρατσισμό και τον διχασμό.
 

Πηγή: newsit.gr