Αρνητική στάση του ΤΑΙΠΕΔ για το γήπεδο του Εθνικού – Η απάντηση του Στέφανου Χρήστου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Εθνικός Πειραιά συναντά πάλι... τοίχο στην προσπάθειά του να αποκτήσει, επιτέλους, ένα γήπεδο κοντά στην πόλη. 

Αυτή τη φορά «βρίσκει» απέναντί του το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο διατυπώνει αντιρρήσεις στο θέμα της δημιουργίας γηπέδων ποδοσφαίρου στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, τα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες του Εθνικού και ερασιτεχνικών σωματείων του Πειραιά.

Το θέμα ανέδειξε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου, ο οποίος σε επιστολή του υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει δεσμεύσει 2.850.000 € για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων  και ζήτησε από το ΤΑΙΠΕΔ να επανεξετάσει την θέση του.

Να σημειωθεί ότι ο περιβάλλον χώρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για «αξιοποίηση» ενώ εδώ και χρόνια η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά διεκδικεί την ανάπλαση του γηπέδου, που υπάρχει εκεί και έχει καταστεί επικίνδυνο για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των ομάδων του Πειραιά.

Παράλληλα, όμως, έχει προβλεφθεί και η κατασκευή γηπέδου με κερκίδες 3.000- 5.000 θεατών για τις ανάγκες του Εθνικού Πειραιά, ο οποίος μετά από τον «ξεριζωμό» του από το στάδιο Καραϊσκάκη παίζει στο γήπεδο του Ελληνικού.

Για την πρόθεση της Περιφέρειας να κατασκευάσει τα γήπεδα ο κ. Χρήστου είχε στείλει, στις 20 Νοεμβρίου 2013, έγγραφο προς το ΤΑΙΠΕΔ ζητώντας το «πράσινο φως» για το έργο.

Η απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ ήρθε 8 μήνες αργότερα, στις 11-07-2014, και παραθέτει την αρνητική εισήγηση του τεχνικού συμβούλου που εξέτασε το αίτημα και ο οποίος αναφέρει:

«Η δημιουργία οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου με την κατασκευή δύο γηπέδων, το ένα με κερκίδες 3.000 – 5.000 θεατών, που θα αποδοθεί σε σωματείο και το άλλο χωρίς κερκίδες ανοικτό, προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στο ακίνητο και σοβαρή κυκλοφοριακή φόρτιση στην ευρύτερη περιοχή, που θεωρείται ήδη βεβαρημένη, η δε αλλοίωση αυτή του χαρακτήρα του επιφέρει μείωση της αξίας και των ψυχαγωγικών και εμπορικών δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα τη μείωση του ενδιαφέροντος των επενδυτών και τη μείωση της αξίας του ακινήτου.»

Η αντίδραση του Στέφανου Χρήστου στην επιστολή του Εντεταλμένου Συμβούλιου του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέα Ταπραντζή ήταν άμεση. Με νεώτερη επιστολή του ο κ. Χρήστου αντικρούει τις απόψεις περί «σοβαρής κυκλοφοριακής φόρτισης της περιοχής» και «μείωσης της αξίας των ψυχαγωγικών και εμπορικών δραστηριοτήτων» από τη δημιουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και ζητά την επανεξέταση του θέματος, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τα ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

"Κύριε Διευθύνοντα, 

Λάβαμε  την απάντησή σας στο από 20-11-2013 έγγραφό μας, με την οποία μας ενημερώνετε για τις ενστάσεις του Τεχνικού Συμβούλου σας σχετικά με την ικανοποίηση του αιτήματός μας  για μακροχρόνια παραχώρηση  χρήσης συγκεκριμένων χώρων στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιούνται από τον ερασιτέχνη «Εθνικό Πειραιά» και άλλα ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής.

Έχοντας υπόψη  ότι η Περιφέρεια Αττικής,  ανταποκρινόμενη σε αιτήματα ερασιτεχνικών σωματείων της περιοχής,  έχει δεσμεύσει 2.850.000 € για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων  και με δεδομένη τη βούλησή σας για επανεξέταση του θέματος, όπως προκύπτει από την τελευταία παράγραφο του εγγράφου σας, θα μας επιτρέψετε να θέσουμε υπόψη  σας κάποιες απόψεις και απορίες σε σχέση με τη θέση του Τεχνικού Συμβούλου για «κυκλοφοριακή φόρτιση».

Α) Δεν αναφέρεται από ποια κυκλοφοριακή μελέτη προκύπτει η σοβαρή φόρτιση στην ευρύτερη περιοχή από τους 3.000 θεατές, που κατά μέσο όρο θα παρακολουθούν μια φορά την εβδομάδα τους αγώνες των ερασιτεχνικών σωματείων

Β) Ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως 3.000 θεατές θα επιβαρύνουν κυκλοφοριακά την περιοχή, όταν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο συγκεκριμένο σημείο έχουν σχεδιαστεί για την υποδοχή 40.000 θεατών και άνω που προσέρχονται στο «Καραϊσκάκη» και στο ΣΕΦ.

Γ) Η εν λόγω περιοχή καλύπτεται συγκοινωνιακά τόσο από τον ΗΣΑΠ όσο και από το ΤΡΑΜ, γεγονός που από μόνο του αντικρούει τα περί «σοβαρής κυκλοφοριακής φόρτισης».

Όσον αφορά τη θέση  του  Τεχνικού Συμβούλου περί μείωσης της αξίας των ψυχαγωγικών και εμπορικών δραστηριοτήτων  με αποτέλεσμα τη μείωση του ενδιαφέροντος των υποψηφίων επενδυτών, θέση μας είναι ότι η προσέλευση επιπλέον κόσμου στην περιοχή αυξάνει την αξία της και αποτελεί το σημαντικότερο  κίνητρο για ψυχαγωγικές και εμπορικές επενδύσεις και κατά συνέπεια στοιχείο αύξησης της αξίας του ακινήτου.

Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε να επανεξετάσετε το αίτημά μας λαμβάνοντας υπόψη και τα ανωτέρω.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας".

Διαβάστε επίσης:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Φιέστα, όπως αρμόζει στο όνομα της ομάδας και στην ιστορική άνοδο!

ΕΘΝΙΚΟΣ: Φιέστα την Τετάρτη και εκδήλωση την Παρασκευή!

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Η άνοδος στη Γ' Εθνική και η δικαίωση!

ΒΙΝΤΕΟ: Αυτός είναι ο αγαπημένος «ΕΘΝΙΚΑΡΑΣ» των Πειραιωτών!

Η «μεγάλη» άνοδος του Εθνικού στην Γ’ Εθνική – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ με τους πανηγυρισμούς

Ο Εθνικός πρωταθλητής και από τη νέα σεζόν Γ' Εθνική

Με το ένα «πόδι» στην άνοδο ο Εθνικός - Θρίαμβος με «τριάρα»

Μαργαρίτης Χατζηαλέξης: Μονόδρομος για τον Εθνικό το Πρωτάθλημα και η άνοδος-Στόχος η Σούπερ Λίγκα! (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)