ΔΡΙΤΣΑΣ: “Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων στην COSCO”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δρίτσας: Kανείς επενδυτής δεν γίνεται ανεκτό να συμπεριφέρεται ως αποικιοκράτης

«Οι απεργοί εργαζόμενοι στην Προβλήτα της COSCO έχουν δίκιο. Να γίνουν αμέσως δεκτά όλα τα αιτήματά τους». Αυτό επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, σε δήλωσή του με αφορμή την απεργία του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ) στο λιμάνι του Πειραιά, που ελέγχει και εκμεταλλεύεται η COSCO. 

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «η απεργία είναι δίκαιη, τα αιτήματα είναι αιτήματα στοιχειώδους εργασιακής δικαιοσύνης και εξασφάλισης». Και προσθέτει:

«Στηρίζουμε ολόψυχα τον αγώνα τους. Κανείς πλέον δεν μπορεί να κρύβεται. Από τα τέλη του 2009 η COSCO είτε απευθείας, είτε μέσω εργολαβικών επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζεται έχει επιβάλει στο Ικόνιο καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης της εργασίας ασιατικού τύπου.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας, να προστατευτεί το δικαίωμα συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων και να γίνουν δεκτά αμέσως όλα τα δίκαια και υπερ-ώριμα αιτήματά τους.

Καταγγέλλει δε ότι «τα εργατικά ατυχήματα δε δηλώνονται και οι τραυματίες μεταφέρονται με Ι.Χ., ζητώντας την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

«Στη δημοκρατική Ελλάδα των Ελλήνων εργαζομένων κανείς επενδυτής δεν γίνεται ανεκτό να συμπεριφέρεται ως αποικιοκράτης είτε είναι Έλληνας, Γερμανός, Αμερικανός, Καταριανός, Γάλλος ή Κινέζος. Αυτό ας το καταλάβουν όλοι», καταλήγει ο κ. Δρίτσας.



Πηγή: newsbeast.gr


Διαβάστε επίσης:

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Απεργία των εργαζομένων της Cosco


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ