Ένα αριστούργημα της ναυπηγικής έχει “αράξει” στον Πειραιά (Φωτορεπορτάζ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με το στόμα ανοιχτό αφήνει τους Πειραιώτες η υπερπολυτελής θαλαμηγός του «Al Mirqab», που ανήκει στον σεΐχη του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, κι έχει αγκυροβολήσει στη Μαρίνα Ζέας.

Να θυμίσουμε πως για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι ο Αραβας γαλαζοαίματος επέλεξε να ξεκινήσει τις διακοπές του από την όμορφη Σκιάθο.

Ο ίδιος βρέθηκε τέλη Ιουνίου στο νησί του Παπαδιαμάντη για ολιγοήμερες διακοπές μαζί με τις δύο γυναίκες του, τα 3 από τα 15 παιδιά του και φίλους του. 

Ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε και φυσικά όλοι εντυπωσιάστηκαν από το αριστούργημα της ναυπηγικής, καθώς το 133 μέτρων σκάφος αξίας 300 εκατ. δολαρίων μαγνήτισε όλα τα βλέμματα.  Και πώς να μην το κάνει άλλωστε;

Εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στον Πειραιά. 

Πάρτε μια ιδέα από το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί, για το τι αντικρίζουν όσοι τυχαίνει να περνούν από την Μαρίνα Zέας:









«Al Mirqab», το θαύμα της ναυπηγικής 

Η θαλαμηγός του σεΐχη, η οποία του κόστισε 300 εκατ. δολάρια,  διαθέτει πισίνα, ελικοδρόμιο, τζακούζι, αίθουσα κινηματογράφου και πέντε σουίτες. Ναυπηγήθηκε το 2008 στο Wewelsfleth της Γερμανίας και σύμφωνα με το «Forbes» είναι το πιο σύγχρονο και πολυτελές σκάφος που βγήκε στα νερά εκείνη τη χρονιά. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πολυτελές γιοτ έχει και δική του σελίδα στο wikipedia. Αρχιτέκτονας της θαλαμηγού είναι ο Tim Heywood, ενώ την εσωτερική διακόσμησή του ανέλαβε ο Andrew Winch, ο οποίος είναι διακεκριμένος designer θαλαμηγών και πολυτελών γιοτ. 

Μάλιστα ο διεθνής designer συμβουλεύτηκε αρκούντως τον σεΐχη του Κατάρ πριν αρχίσει να διακοσμεί το σκάφος, ο οποίος του εξέφρασε την επιθυμία του το εσωτερικό του σκάφους του να θυμίζει κάτι από το σπίτι του στο Κατάρ. Ετσι μόλις οι επισκέπτες ανεβούν στο «Al Mirqab» διακρίνουν έπιπλα σκαλισμένα στο χέρι, καναπέδες με πολλά μαξιλάρια, χαλιά Περσίας, μαρμάρινα δάπεδα, μπρούτζινες χειρολαβές και στους τοίχους πίνακες διάσημων ζωγράφων, μεταξύ των οποίων οι Βαν Γκογκ, Πικάσο κ.ά. 

Κάθε κρεβατοκάμαρα της θαλαμηγού διαθέτει δικό της μπάνιο, ενώ οι περισσότερες από τις σουίτες διαθέτουν και δικό τους μπαλκόνι που βλέπει στο κατάστρωμα του σκάφους. 

Το 133 μέτρων σκάφος ταξιδεύει πολύ συχνά στις ελληνικές θάλασσες και πολλές φορές τον χειμώνα είναι αγκυροβολημένο στη μαρίνα του Φλοίσβου για συντήρηση και ανεφοδιασμό. 

Είναι εξοπλισμένο με δύο πριβέ σουίτες για τους ιδιοκτήτες, άλλες 10 για τους καλεσμένους, ενώ υπάρχουν και πολυτελή δωμάτια για το πλήρωμα. Συνολικά η θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 24 άτομα, ενώ έχει και 55μελές πλήρωμα. Επίσης, διαθέτει γραφείο με πλούσιο εξοπλισμό και αίθουσα συνεδριάσεων για τις συναντήσεις του σεΐχη. 

Επίσης οι καλεσμένοι του σεΐχη έχουν την ευκαιρία, εκτός από τις πισίνες, το τζακούζι και το ιδιωτικό σινεμά, να επιλέξουν ανάμεσα σε μια πληθώρα θαλάσσιων παιχνιδιών όπως τα περίφημα τζετ σκι ή τα γουίντσερφ. Οσον αφορά στην ασφάλεια του σκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει γερμανικό αντιπυραυλικό σύστημα και ειδικά ραντάρ για παν ενδεχόμενο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ


Διαβάστε επίσης:

Στο λιμάνι του Πειραιά το «Disney Magic» (φωτορεπορτάζ)

Το κρουαζιερόπλοιο Nieuw Amsterdam στο λιμάνι του Πειραιά (φωτορεπορτάζ)

Regal Princess: Στον Πειραιά το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου (Βίντεο + Φωτο)

Γέμισε κρουαζιερόπλοια το λιμάνι του Πειραιά - Μόνο σήμερα έφτασαν 7 πλωτά παλάτια

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Πανοραμικές φωτογραφίες από το Regal Princess!

COSTA MAGIKA: Στο λιμάνι του Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο των 17 καταστρωμάτων (φωτο)