Μια «Italida» στην Τρούμπα με Πειραιώτικη φινέτσα !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις 

- Εκλεπτυσμένος χώρος με μοντέρνες πινελιές

- Την επιμέλεια του καταλόγου έχει αναλάβει ο σεφ Κώστας Τσίγκας

… της Γεωργίας Πλατή, Αρχισυντάκτριας του Piraeus Press

Πριν λίγους μήνες η πλέον ανανεωμένη Τρούμπα υποδέχθηκε την «Italida» που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την στιγμή που άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό. Κι όμως, ένα τόσο προσεγμένο εστιατόριο έλειπε από τον Πειραιά μας!

Ο χώρος θυμίζει κάποιο παλιό αρχοντικό που ακολουθεί τις τάσεις του σήμερα. Κεραμικό πλακάκι στο δάπεδο, ξύλινα τραπέζια, χρυσοί καθρέφτες, vintage πολυέλαιοι συνδυάζονται άρτια στο χώρο δημιουργώντας ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ωστόσο, κυρίαρχη μορφή του χώρου είναι το πορτρέτο της «Italida» δίπλα στην είσοδο.

Πριν καν κοιτάξουμε το μενού, ο υπότιτλος του εστιατορίου «Forno e Vino», δηλαδή Φούρνος και κρασί, μας προϊδεάζει για τις ξεχωριστές προτάσεις που πρόκειται να γευτούμε. Για όσους δεν είναι τόσο παρατηρητικοί, οι μυρωδιές που έρχονται από την ανοιχτή κουζίνα  μας καλωσορίζουν και μας προδιαθέτουν θετικά.

Ο γνωστός σεφ Κώστας Τσίγκας επιμελήθηκε το μενού και μας προσφέρει γνήσιες, αγαπημένες ιταλικές συνταγές, με τονισμένο το τοπικό στοιχείο σε κάποιες περιπτώσεις. Ξεχωρίζει από τις σαλάτες η Funghi e spinaci, με φρέσκο σπανάκι, φρέσκα μανιτάρια, ιταλική καπνιστή pancetta, παρμεζάνα και αυγό μαγειρεμένο sous vide και από τα ορεκτικά η κολοκυθόσουπα.

Από τα κυρίως, ξεχωρίζουν τα αργοψημένα μοσχαρίσια μάγουλα με νιόκι και οσομπούκο με βελούδινο ριζότο Milanese, η αυθεντική καρμπονάρα με πανσέτα, αλλά και τα φρέσκα ζυμαρικά mandila με πέστο από φουντούκι.

Ιταλικό εστιατόριο χωρίς πίτσα, δε γίνεται και οι επιλογές εδώ είναι αμέτρητες ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς. Όλες φτιάχνονται με αυθεντικό ιταλικό ζυμάρι και φρέσκια μοτσαρέλα ως βάση και ψήνονται επί τόπου στον ξυλόφουρνο.

Από τα γλυκά δοκιμάστε το τιραμισού,  ενώ για τους λάτρεις της σοκολάτας ιδανική επιλογή είναι το Arancia e cioccolato, ένα κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι και γλουτένη, με πορτοκάλι, που σερβίρεται με  μια μπάλα παγωτό σοκολάτας.

Στη λίστα κρασιών θα βρείτε πάνω από 100 ετικέτες από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες, που μπορείτε αν θέλετε να συνοδεύσετε ακόμη και  με ποικιλία από ιταλικά τυριά και αλλαντικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Φιλελλήνων 9, Πειραιάς,

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:  2104292005.