ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ: «Το ελληνικό εστιατόριο που κάνει τη διαφορά στο κέντρο του Πειραιά !»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ένα εκλεκτό κρεατοφαγείον που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο

- Πλούσιο μενού με χοιρινά μεζεδάκια και όχι μόνο ..

- Βραβευμένο για τις αυθεντικές γεύσεις του

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ο «Αρλεκίνος» είναι ένα μικρό εδεσματοπωλείο-κρεατοφαγείο στην καρδιά του Πειραιά, δίπλα από τον Πειραιϊκό Σύνδεσμο. Στο εξωτερικό του μαγαζιού υπάρχουν λίγα τραπεζάκια για να χαζεύετε την περατζάδα· στο εσωτερικό επικρατεί μια νοσταλγική διάθεση με τα καδράκια από παλιές διαφημίσεις και τις παλιές φωτογραφίες του Πειραιά. Τα εμαγιέ πιάτα και οι μουσαμάδες θυμίζουν κάτι από τα παιδικά μας χρόνια και το σπίτι της γιαγιάς.

To μενού περιλαμβάνει δροσερές σαλάτες, κρύα ή ζεστά ορεκτικά και φυσικά μερίδες κρεατικών. Από τα ορεκτικά σας προτείνουμε «μελιτζάνα τσακώνικη ψητή στα κάρβουνα», με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, μυρωδικά και φέτα Άργους Π.Ο.Π. καθώς και το θρυλικό «βρώμικο της πλατείας», κρητικό απάκι με αυγά μάτια και τραγανές τηγανιτές πατάτες.

Από τα κυρίως πιάτα ξεχωρίζουν τα χοιρινά λουκάνικα με φέτα στα κάρβουνα που συνοδεύονται με τραγανά τσιπς από φρέσκες πατάτες, κοτόπουλο μπούτι στα κάρβουνα με μυρωδικά που σερβίρεται με φρέσκες τηγανητές πατάτες και σος λεμονιού και η υπέροχη κρασάτη χοιρινή τηγανιά με καραμελωμένα κρεμμύδια.

Για το τέλος σας προτείνουμε το πιο γευστικό επιδόρπιο στον Πειραιά, φρέσκα σού με κρέμα και σος σοκολάτας.

Το 2018, ο «Αρλεκίνος» βραβεύτηκε για μία ακόμη φορά από το TripAdvisor, ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Πειραιά, βάσει των κριτικών των πελατών.