STREET SOUVLAKI: Το σουβλάκι μανιταριών με σως τρούφας που έγινε viral και στον Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


ΤΟ STREET SΟUVLAKI ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ VIRAL ΣΕ ΑΘΗΝΑ & ΠΕΙΡΑΙΑ...

Το νέο Street Sουvlaki ακούει στο όνομα "ΓΥΡΟΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΣΩΣ ΤΡΟΥΦΑΣ". Ψιλοκομμένο μανιτάρι, ψημένο στη φωτιά, σε συνδυασμό με την σως τρούφας και η γεύση... απογειώνεται! Μία μεσογειακή φυτική επιλογή με την... υπογραφή του συνεργάτη μας CHEF Βησσαρίωνα Παρθένη!


Η νέα άφιξη στα καταστήματα του Street Souvlaki παίζει με τις γεύσεις και τον ουρανίσκο σου και αποτελεί τον λόγο που έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.

Ποιος μπορεί, άλλωστε, να αντισταθεί σε ένα νόστιμο, χειροποίητο σουβλάκι, φτιαγμένο με ποιοτικά, αγνά και υγιεινά υλικά;

Η vegeterian κουζίνα έχει βρει τρόπους να αντικαθιστά το κρέας σε απόλυτο βαθμό και τα χορτοφαγικά πιάτα, όχι απλά δεν υστερούν σε γεύση, αλλά είναι το κάτι άλλο!!! Και αυτός ο γύρος από μανιτάρια, είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα!

Η πιο ιδανική εναλλακτική επιλογή για όσους νηστεύουν ή αποφεύγουν το κρέας, καθώς τα μανιτάρια αποτελούν άριστη πηγή πρωτεϊνών! Γιατί και οι χορτοφάγοι έχουν δικαίωμα στα Πιτόγυρα!


Πέρα από τα χειροποίητα σουβλάκια με κρέας, ως vegeterian & νηστίσιμες επιλογές θα βρείτε καλαμάκι από ψητά λαχανικά, καλαμάκι από χαλούμι, καλαμάκι μανιταριών, φαλάφελ αλλά και μπιφτέκι λαχανικών. Και για εκείνους που θέλουν κάτι ακόμα πιο χορταστικό, θα τα βρουν και σε τυλιχτά με πίτα (ολικής, καλαμποκιού ή σταρένια), σε τορτίγια, pita pot (θήκη από ζύμη πίτσας, αφράτη & τραγανή!) ή σε μερίδες, όπου συνοδεύονται ιδανικά με φρέσκες σαλάτες, πατάτα ψητή & ολόφρεσκες πατατούλες με γαρνίρισμα τριμμένης φέτας.

Το Street Souvlaki είναι ένα ψητοπωλείο διαφορετικό από τα άλλα. Ο χώρος του είναι ιδιαίτερος και προσεγμένος και ταυτόχρονα νεανικός και ευχάριστος. Οι εργαζόμενοι είναι όλοι πολύ φιλικοί, αγαπάνε τη δουλειά τους και είναι πάντα χαμογελαστοί και πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν. Τα παιδιά της διανομής του Street Souvlaki φορούν καθημερινά τα πατίνια τους, ανεβαίνουν στα ποδήλατα τους και... οργώνουν τους δρόμους και τις γειτονιές σε Αθήνα και Πειραιά.

Ανεξάρτητα από το καλό φαγητό, η εταιρεία μας, από την έναρξη της λειτουργίας της, βρίσκεται κοντά σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως φοιτητές, πολύτεκνους και ανέργους, παρέχοντας έκπτωση σε κάθε παραγγελία τους και σε άστεγους και άπορους προσφέροντας δωρεάν φαγητό μέσω της δράσης "ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ".

Η εταιρική μας κοινωνική δράση συνεχίζεται μέσω της "Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή", όπου μέρος από κάθε παραγγελία σας γίνεται "δώρο ζωής" για ένα παιδί με κινητική αναπηρία.

Αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και θέλεις το κάτι διαφορετικό, το κάτι ιδιαίτερο, το Street Souvlaki σου έχει την λύση. ΓΥΡΟΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΣΩΣ ΤΡΟΥΦΑΣ λοιπόν!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ STREET SΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΓΥΡΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΩΣ ΤΡΟΥΦΑΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ (Σύνταγμα-Κολοκοτρώνη 30), ΠΕΙΡΑΙΑ (Σωτήρος Διός 37 & Ακτή Μιαούλη 63) και στο WWW.STREETSOUVLAKI.GR

Γιατί "Λόγω... διατροφής", η υγεία μας γίνεται καλύτερη!

Όταν η παραδοσιακή διατροφή συναντάει τη γεύση, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι μοναδικό. Το σουβλάκι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής διατροφής και με την ιδιότητα του αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα έδεσμα υψηλής διατροφικής αξίας!
Έτσι λοιπόν, ο συνεργάτης μας Δημήτρης Γρηγοράκης(Διαιτολόγος/Διατροφολόγος) σας παρουσιάζει τα πλούσια οφέλη των μανιταριών, ώστε να απολαμβάνετε τις αγαπημένες σας γεύσεις, προστα-τεύοντας παράλληλα την υγεία σας!
Μανιτάρια, το ελιξήριο της Αθανασίας!

Τα μανιτάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή χάρη στο υψηλό τους περιεχόμενο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία. Επιπλέον, τα μανιτάρια έχουν μικρή θερμιδική αξία (150γρ. μανιτάρια δίνουν μόνο 32 θερμίδες, λιγότερη και από ένα φρούτο). Αυτό τα κάνει κατάλληλα για δίαιτες αδυνατίσματος.

Η χαμηλή θερμιδική τους αξία οφείλεται στο γεγονός ότι είναι φτωχά σε λίπος και υδατάνθρακες. Δεν περιέχουν καθόλου χοληστερόλη και σχεδόν καθόλου κορεσμένα (κακά) λιπαρά. Οι πρωτεΐνες που περιέχουν είναι υψηλής βιολογικής αξίας και για αυτό και μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας σε περιόδους νηστείας, καθώς επίσης αποτελούν ιδανική τροφή για τους χορτοφάγους, εφόσον τους εφοδιάζουν με όλα τα θρεπτικά συστατικά των ζωικών τροφίμων (π.χ. πρωτεΐνες, ασβέστιο).

Η ιδιαίτερη διατροφική αξία των μανιταριών οφείλεται στο υψηλό περιεχόμενό τους στα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά: Βιταμίνες του συμπλέγματος Β (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φυλλικό οξύ, παντοθενικό οξύ): τα μανιτάρια χάρη στις παραπάνω βιταμίνες συμβάλλουν στην ενίσχυση της πνευματικής διαύγειας, τη μνήμη και τονώνουν το μεταβολισμό.

Τα μανιτάρια περιέχουν σε υψηλές ποσότητες και τη λιποδιαλυτή βιταμίνη D, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συντελεί στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς και των μυών.

Επιπλέον, το υψηλό περιεχόμενο των μανιταριών σε βιταμίνη Β12 και φυλλικό οξύ , τα οποία συμμετέχουν στη διαδικασία της αιμοποίησης και του σχηματισμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων και συμβάλλουν στην πρόληψη της αναιμίας.

Επίσης, τα μανιτάρια αποτελούν καλή πηγή φωσφόρου και ασβεστίου, με αποτέλεσμα να ενισχύουν τη σκελετική υγεία και να χτίζουν γερά δόντια.

Το ιδιαίτερο αυτό τρόφιμο περιέχει υψηλές ποσότητες στο αντιοξειδωτικό σελήνιο, όπου ενισχύει τη δράση του ενζύμου υπεροξειδάση γλουταθειόνης και δεσμεύει τις καρκινογόνες ελεύθερες ρίζες που παράγονται στον οργανισμό μας.

Επιπρόσθετα, ο ψευδάργυρος των μανιταριών συντελεί στην ομαλή ανάπτυξη του σώματος, στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού και αναπαραγωγικού συστήματος, καθώς και στην εμβρυογένεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η υψηλή περιεκτικότητα των μανιταριών σε χαλκό, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η ελαστικότητα των αρτηριών, το χρώμα του τριχωτού της κεφαλής και η καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Τέλος, τα μανιτάρια περιέχουν άφθονο κάλιο και ελάχιστο νάτριο και έτσι αποτελούν ιδανική τροφή για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ατελείωτες ώρες για τα μανιτάρια. Διακρίνονται πραγματικά για τη γεύση τους και την υψηλή τους διατροφική αξία. Πραγματικά δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τα μανιτάρια είναι ένα τρόφιμο για όλους!