π. Χρήστος Παυλάκος: Το συγκινητικό ευχαριστήριο μήνυμα της οικογένειας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο π. Χρήστος Παυλάκος αποτέλεσε σημαντικό πνευματικό ανάστημα των ημερών μας με έδρα στο Πέραμα, όπου διακόνησε για 50 συναπτά έτη την τοπική Μητρόπολη Νίκαιας

- Πνευματικό τέκνο του Άγιου Γέροντα Φιλόθεου Ζερβάκου, Ηγούμενου της Ιστορικής Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Πάρου

- Στο πετραχείλι του αναπαύθηκαν χιλιάδες ψυχές 

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ο π. Χρήστος Παυλάκος αναπαύθηκε εν Κυρίω στις 13 Ιουνίου 2019, και προ ολίγων ημερών τελέστηκε το 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του.

Με αφορμή αυτή την τόσο ιδιαίτερη μέρα για εμάς τους Χριστιανούς, η οικογένεια του π. Χρήστου ένιωσε την ανάγκη να απευθύνει ευχαριστήριο μήνυμα, το οποίο και δημοσιεύεται στο Piraeus Press αυτούσιο.

«Η οικογένεια του μακαριστού ιερέως π. Χρήστου Παυλάκου, εφημερίου του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Περάματος, εκφράζει θερμές και ευγνώμονες ευχαριστίες προς όλους όσους συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν καθώς και όλους όσους βοήθησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο, κατά την εξόδιο ακολουθία, το ιερό σαρανταλείτουργο και το 40νθήμερο μνημόσυνο.

Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στις 14/6/2019 στον ΙΝ Αγ. Νικολάου Περάματος της Ι Μ Νικαίας, όπου υπηρέτησε περί τα 50 έτη και υπήρξε κτήτωρ αυτού. Συμμετείχαν οι σεβασμιώτατοι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και Νικαίας κ. Αλέξιος και οι θεοφιλέστατοι επίσκοποι Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενοι υπό πλειάδος ιερέων της ΙΜ Νικαίας και άλλων ιερών μητροπόλεων και πλήθους πιστών. Για τον μακαριστό παπά Χρήστο μίλησαν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος και ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Αεράκης.

Η ταφή του μακαριστού πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο Σχιστού από τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο. Στον ΙΝ Αγ. Νικολάου Περάματος, από την επομένη της ταφής, τελούνταν καθημερινά θ. λειτουργία (σαρανταλείτουργο) υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Το 40νθήμερο μνημόσυνο τελέσθηκε στις 21/7/2019 στον ίδιο ναό από τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο, πλαισιούμενο υπό ιερέων της ΙΜ Νικαίας και άλλων ι. μητροπόλεων και πλήθους πιστών. Για τον μακαριστό μίλησαν ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και ο προϊστάμενος του ΙΝ πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Πάτρας.»

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ π. ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΥΛΑΚΟΥ

Ο πατήρ Χρήστος Παυλάκος του Αντωνίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Μολάους Λακωνίας το έτος 1940. Τελείωσε το σχολείο στους Μολάους και στη συνέχεια φοίτησε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών αποκτήσας το πτυχίο της Θεολογίας το έτος 1964.

Από τα μαθητικά του χρόνια υπήρξε πνευματικό τέκνο του οσίου Γέροντος πατρός Φιλοθέου Ζερβάκου.

Το 1966 παντρεύτηκε και απέκτησε 4 παιδιά. Το ίδιο έτος χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος υπό του αειμνήστου μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητου και υπηρέτησε στον ΙΝ Αγ. Τριάδος Αγρινίου επί 3,5 έτη.

Το 1969 προσελήφθη στην ΙΜ Νικαίας και τοποθετήθηκε, υπό του αειμνήστου μητροπολίτου Νικαίας Γεωργίου, στον ΙΝ Αγ. Νικολάου Περάματος προϊστάμενος ως επίσης και αρχιερατικός επίτροπος Περάματος για 35 έτη. Από τον ίδιο μητροπολίτη χειροθετήθηκε πνευματικός, οικονόμος και πρωτοπρεσβύτερος και τα έτη 1972 και 1979 τον τίμησε, αντίστοιχα, με έπαινο και με το μετάλλιο των Αγ. Πατέρων Α’ και Ζ’ Οικουμ. Συνόδου της ΙΜ Νικαίας. Τα έτη 1979 και 1980 διετέλεσε καθηγητής στη μέση εκπαίδευση.

Από την αρχή της διακονίας του στον Αγ. Νικόλαο κατέβαλε προσπάθειες να ανεγερθεί νέος ΙΝ, διότι ο παλαιός ήταν ετοιμόρροπος και επικίνδυνος. Το έτος 1985 έθεσε τον θεμέλιο λίθο του νέου ΙΝ μετά του αειμνήστου μητροπολίτου Νικαίας Γεωργίου, τον οποίο εγκαινίασε το 1998 ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος. Το 2016 τιμήθηκε για τα 50 χρόνια της ιερατικής διακονίας του από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Νικαίας κ.κ. Αλέξιο. Στον ΙΝ Αγ. Νικολάου Περάματος υπηρέτησε περί τα 50 έτη μέχρι το τέλος της ζωής του στις 13/6/2019, ημέρα Πέμπτη (ημέρα αφιερωμένη στον Άγ. Νικόλαο). Ο πατήρ Χρήστος υπήρξε για όλους πρότυπο πίστεως, πραότητος, αγάπης, θυσίας, υπομονής και ταπεινώσεως.

Διαβάστε επίσης:

ΠΕΡΑΜΑ: Εκοιμήθη ο π. Χρήστος Παυλάκος