ΠΕΡΑΜΑ: Εκοιμήθη ο π. Χρήστος Παυλάκος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Πένθος στη Μητρόπολη Νικαίας και στο Πέραμα για την κοίμηση του π. Χρήστου Παυλάκου

- Ήταν πνευματικό παιδί του προς Αγιοποίηση αοίδιμου Γέροντος π. Φιλόθεου Ζερβάκου

- Διακόνησε για περισσότερα από 50 έτη στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Περάματος

Ο πατήρ Χρήστος Παυλάκος του Αντωνίου και της Ελένης, γεννήθηκε στους Μολάους Λακωνίας το έτος 1940 όπου εκεί τελείωσε το σχολείο και απέκτησε το πτυχίο της Θεολογίας το 1964 από στη Θεολογική Σχολή Αθηνών.

Από τα μαθητικά του χρόνια υπήρξε πνευματικό τέκνο του συντοπίτη του οσίου Γέροντος πατρός Φιλοθέου Ζερβάκου μέχρι την κοίμησή του το έτος 1980.

Τον Ιανουάριο του 1966 παντρεύτηκε με την μέλλουσα πρεσβυτέρα Μαριάννα, απέκτησε 4 παιδιά και σήμερα έχει και 9 εγγόνια.

Υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεοκλήτου, χειροτονήθηκε Διάκονος το Σάββατο του Λαζάρου το 1966 στο Μεσολόγγι και πρεσβύτερος στην εορτή της Αγίας Τριάδος την ίδια χρονιά στον Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Αγρινίου στον οποίο τοποθετήθηκε και έμεινε 3,5 έτη.

Το Νοέμβριο του 1969 προσελήφθη στην Ι. Μητρόπολη Νικαίας και τοποθετήθηκε Προιστάμενος στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Περάματος υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Νικαίας Γεωργίου και το 1970 διορίζεται Αρχιερατικός Επίτροπος Περάματος για περίπου 35 και πλέον έτη.

Ο ίδιος Μητροπολίτης τον χειροθετεί Πνευματικό το 1971, του απονέμει το οφίκιο του Οικονόμου το 1974 και το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου το 1983.

Να αναφερθεί ότι από την Ι.Μ. Νικαίας κατά τα έτη 1972 και 1979 ετιμήθει δύο φορές αντιστοίχως από τον μακαριστό Νικαίας Γεώργιο με Έπαινο για "την συστηματική προσπάθεια πνευματικής καλλιέργειας των ενοριτών του" και με το Μετάλιο των Αγ. Πατέρων Α΄ και Ζ΄ Οικουμ. Συνόδων της Ι. Μητροπόλεως Νικαίας « δια την πολύτιμον συμβολήν του εις το έργο της Ι. Μητροπόλεως ως Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής».

Επίσης κατά τα έτη 1979 έως 1980 διετέλεσε καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση (στο Γυμνάσιο Κοντοβάζαινας της ορεινής Αρκαδίας) από την οποία απεσύρθη προκειμένου να εκτελεί απροσκόπτως τα ιερά του καθήκοντα.

Από την αρχή της διακονίας του στον Αγ. Νικόλαο κατέβαλε προσπάθειες να ανεγερθεί νέος Ι. Ναός αντι του προχείρου και ετοιμόροπου παλαιού και το 1985 παραμονή της εορτής του Αγ. Νικολάου, τέθηκε ο θεμέλιος λίθος του νέου Ι. Ναού.

Οι εργασίες ξεκίνησαν μετά από διάφορα εμπόδια το 1987 και το 1998 τελέστηκαν τα εγκαίνεια του νέου Ναού υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ.κ. Αλεξίου.

Στον Αγ. Νικόλαο Περάματος παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του κατ’ επιλογήν του αν και του προτάθηκε πολλές φορές να διακονήσει σε Ναό πλησίον του τόπου κατοικίας του στη Νίκαια.

Στις 5 Ιουνίου του 2016 ο Ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος τον τίμησε για τα 50 έτη της ιερατίας του.

Ο πατήρ Χρήστος για τους ενορίτες του και για όλο το Πέραμα σε όλα τα χρόνια της διακονίας του υπήρξε πρότυπο αγάπης, θυσίας, υπομονής και ταπεινώσεως.

Σήμερα Πέμπτη ημέρα που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο που υπηρέτησε όλα τα χρόνια της ζωής του επέλεξε ο Θεός να αποχωριστεί από τα αγαπημένα του παιδιά για να συναντήσει με τις ευχές και την βοήθεια του Αγίου Νικολάου τον μεγάλο Αγαπημένο όλων μας τον Κύριο μας.
Καλό Παράδεισο και Καλή Ανάσταση αγαπημένε μας παππούλη, θα σε θυμόμαστε πάντα με νοσταλγία και αγάπη και ξέρουμε ότι και εσύ θα προσεύχεσαι για μας από εκεί ψηλά.

Το λείψανο του π. Χρήστου θα είναι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Περάματος προς προσκύνηση  το απόγεμα της Πέμπτης 13 Ιουνίου από τις 19:30 μ.μ. και θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία σήμερα το βράδυ από στις 21:00 μ.μ έως τις 1:00 π.μ.τα ξημερώματα.
Την Παρασκευή 14/6/2019 το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία στις 12 μ.μ.θα γίνει η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Περάματος.