Η Νίκαια αποκτά χειμερινό Δημοτικό θέατρο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά από την κοινή στέγη που απέκτησαν τα τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Νίκαις-Ρέντη, αξιοποιώντας τις εγκαταλελειμμένες αποθήκες του Ηράκλειτου, η Δημοτική Αρχή υλοποίησε ένα αίτημα πολλών δεκαετιών.

 Για πρώτη φορά η Νίκαια αποκτά ιδιόκτητο χειμερινό Δημοτικό Θέατρο στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοίζος».

Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα.

Πρόκειται για ένα θέατρο σύγχρονων προδιαγραφών, χωρητικότητας 150 θέσεων.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

« Με σταθερά, μεθοδικά και καλά σχεδιασμένα βήματα κάναμε πράξη το πρόγραμμα που συνδιαμορφώσαμε στις γειτονιές της πόλης και αποτέλεσε για εμάς συμβόλαιο τιμής. Ώς Δημοτική Αρχή δεν περιοριστήκαμε στην αξιοποίηση της υπάρχουσας πολιτιστικής υποδομής αλλά αποφασίσαμε να την ενισχύσουμε με παρεμβάσεις ώστε ο πολιτισμός να είναι παρών στην πόλη της Νίκαιας καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Για πρώτη φορά λοιπόν η πόλη της Νίκαιας αποκτά το δικό της ιδιόκτητο χειμερινό Δημοτικό Θέατρο στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος».

  

Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της πόλης είναι η εξαιρετικά σημαντική πολιτιστική, καλλιτεχνική και πνευματική παράδοση. Πραγματική κιβωτός του τρισχιλιετούς Ιωνικού πολιτισμού. Αυτή η παράδοση άλλοτε αναδείχθηκε και άλλοτε υποχώρησε μπροστά σε μια μονοσήμαντη αντιμετώπιση της ιστορικής διαδρομής της πόλης.

Πιστεύουμε στη δημοκρατία της πολιτιστικής διάχυσης και στην εμπέδωση της ισότιμης πρόσβασης στα αγαθά της τέχνης. Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε διαρκώς να διατηρήσουμε αυτή τη σπουδαία παράδοση ακμαία και ζωντανή με τον ταυτόχρονο εμπλουτισμό της απ’ όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που εκφράζουν καλλιτεχνικές τάσεις και πνευματικές ανησυχίες. Το θέατρο θα είναι ανοιχτό σε φορείς και συλλόγους που έχουν μια σταθερή πολιτιστική διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια γιατί μόνο με την ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας μπορούμε να μιλάμε για μια πόλη ανοιχτών οριζόντων».