Ο Κώστας Μαραγκάκης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μήνυμα του Δημάρχου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Κωνσταντίνου Μαραγκάκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η 4η Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά του καρκίνου, ασθένειας που εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες για τον άνθρωπο.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, μας υπενθυμίζει την αξία της πρόληψης και πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Ακόμη και στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε λόγω covid-19 δεν πρέπει να παραμελούμε τον τακτικό προληπτικό έλεγχο και όσο πιο νωρίς γίνει η διάγνωση τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες επιβίωσης. 

Ως αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά σας διαβεβαιώνω ότι ζωές σώζονται από μια εξέταση και δοθείσης ευκαιρίας να επισημάνω ότι υπάρχουν προληπτικές εξετάσεις  διαφόρων τύπου καρκίνου οι οποίες ενισχύουν το οπλοστάσιο για την έγκαιρη διάγνωση.

Η αξιοποίηση προγραμμάτων (όπως το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά») η εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου κατά του Καρκίνου και η πρόοδος της επιστημονικής γνώσης, μπορούν να σώσουν ζωές κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιστήμη  προσφέρει διαρκώς περισσότερες δυνατότητες ίασης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής στα άτομα που παρουσιάζουν κάποιο είδος καρκίνου και ότι το μέλλον διαγράφεται αισιόδοξο για την πλήρη ίαση ή τη μετατροπή σε χρόνιες νόσους όλων των ειδών καρκίνου.

Σε αυτόν τον πανανθρώπινο αγώνα κατά του καρκίνου ο Δήμος μας θα σταθεί αρωγός σε όλες τις πρωτοβουλίες  που έχουν ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου.