Γενικό Κρατικό Νίκαιας: 4 φωτιές σε 48 ώρες – Δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Δεν κινδύνεψε ασθενής, προκλήθηκαν μονάχα μικρής κλίμακας ζημιές», δηλώνει ο διοικητής μετά τις 4 πυρκαγιές σε 48 ώρες

Τα αίτια των πυρκαγιών διερευνώνται από κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά

Το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας είναι ασφαλές για νοσηλευόμενους και επισκέπτες τόνισε σε δηλώσεις του ο διοικητής του, με αφορμή τα περαστικά μικρής έκτασης πυρκαγιών που σημειώθηκαν μέσα σε 48 ώρες, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να διεξάγει έρευνα για δολιοφθορά.

«Σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε ασθενής», επεσήμανε ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας, Ανδρέας Πλεμμένος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ύστερα από το μπαράζ πυρκαγιών. «Δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα υγείας σε νοσηλευόμενο ή εργαζόμενο του νοσοκομείου και δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί εκκένωση σε κανένα χώρο του, παρά προκλήθηκαν μονάχα μικρής κλίμακας ζημιές σε ξενοδοχειακό εξοπλισμό του», σημείωσε ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα φύλαξης στο νοσοκομείο, το οποίο αύριο, Κυριακή (20.08.23) εφημερεύει κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ζητήσει έλεγχο των συστημάτων πυρασφάλειας σε όλα τα νοσοκομεία, με σκοπό την άμεση αναβάθμισή τους. Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υποδιοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Μαρία Δίπλα, ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για την κάλυψη τυχόν κενών στο σύστημα πυρασφάλειας των νοσοκομείων της αρμοδιότητάς της.

Τα αίτια των πυρκαγιών διερευνώνται από κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ξανά στα Επείγοντα του Γενικού Κρατικού Νίκαιας