«Δράκος» του Πειραιά: Δεν τον αναγνώρισαν δύο άλλα πιθανά θύματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο 28χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει την 20χρονη στη Νίκαια, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για ανάλογο αδίκημα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη έχουν αναλάβει να διερευνήσουν τη δράση του 28χρονου Αλβανού που συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής και κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και πρόκληση σωματικών βλαβών σε μία κοπέλα 20 ετών.

Ο 28χρονος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για απόπειρα βιασμού που είχε γίνει το 2018 στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα παρέμεινε για περίπου δύο χρόνια στη φυλακή και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Απρίλιο με περιοριστικούς όρους. Ο 28χρονος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για τη συγκεκριμένη υπόθεση σε πέντε χρόνια φυλάκισης, ενώ κατά το παρελθόν (σ.σ. το 2016) είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη για ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον έβαλαν στο μικροσκόπιο προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μπορεί να βρίσκεται πίσω και από άλλες σεξουαλικές επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Συγκεκριμένα εξέτασαν κατά πόσο μπορεί να βρίσκεται πίσω από δύο σεξουαλικές επιθέσεις που καταγγέλθηκαν από δύο γυναίκες το τελευταίο δεκαήμερο στα Καμίνια. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι «οι δύο αυτές γυναίκες κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τον 28χρονο, ωστόσο, δεν προέκυψε κάτι. Τα θύματα δεν τον αναγνώρισαν, συνεπώς η δικογραφία σε βάρος του αφορά αποκλειστικά στην επίθεση με θύμα την 20χρονη. Να σημειώσουμε πάντως ότι οι κοπέλες ανέφεραν ότι όταν δέχτηκαν την επίθεση άρχισαν να τρέχουν έντρομες και έτσι δεν είναι σε θέση να μπορούν να απαντήσουν με απόλυτη βεβαιότητα».

Όσον αφορά το περιστατικό με την 20χρονη, έλαβε χώρα γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα όταν ο 28χρονος προσέγγισε τη νεαρή κοπέλα και επιχείρησε να τη βιάσει. Αυτή αντιστάθηκε, έβαλε τις φωνές και ο δράστης τη γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και εξαφανίστηκε. Η έντονη αντίδραση του θύματος, σε συνδυασμό με κάποιους πολίτες που αντιλήφθηκαν το συμβάν και άρχισαν να φωνάζουν, είχαν ως αποτέλεσμα να αποτραπούν τα χειρότερα.

Επιτόπου έσπευσαν δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Η 28χρονη διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για παροχή των πρώτων βοηθειών και εξετάσεις.