Ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη ομορφαίνει και γεμίζει με χρώματα! (ΦΩΤΟ)


– Ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη αλλάζει όψη

– Διαβάστε τις δηλώσεις του Δημάρχου, Γιώργου Ιωακειμίδη

Σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών, δημοτικά κτίρια, πλατείες, σχολεία στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη γεμίζουν με γκράφιτι και αποκτούν χρώμα.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, Γιώργος Ιωακειμίδης, το εγχείρημα ξεκίνησε το 2014 στο πλαίσιο ενός Φεστιβάλ. Από τότε ο Δήμος συνεχίζει τη σημαντική πρωτοβουλία, δίνοντας χρώμα στην καθημερινότητα των δημοτών.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι δεν είναι μόνο τα γκράφιτι που ομορφαίνουν την πόλη αλλά και οι ιστορίες που διηγούνται οι εικόνες. Η θεματολογία ποικίλει: αναφορές στην ιστορία της πόλης όπως είναι η Μικρασιάτισσα Μάνα στο Δημαρχείο Νίκαιας, το Μπλόκο της Κοκκινιάς στο 14ο Δημοτικό Σχολείο αλλά και λουλούδια-πρόσωπα που «φυτρώνουν» πάνω σε τσιμέντο.

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

« Η πόλη μας είναι πόλη των graffiti, αυτού του καλλιτεχνικού κινήματος που ομορφαίνει το γκρίζο. Δεν είναι μόνο εικόνες που στολίζουν επιφάνειες σε Νίκαια και Ρέντη αλλά είναι η ζωή που αποκτούν και οι ιστορίες που διηγούνται. Η προσπάθεια ξεκίνησε το 2014 στο πλαίσιο του Athens Street Festival και συνεργαστήκαμε με φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών αλλά και με Ελβετούς και Έλληνες  καλλιτέχνες.

Συνεχίσαμε τη συνεργασία μας και τα επόμενα χρόνια, πέρα και έξω από το συγκεκριμένο φεστιβάλ, με τη Σχολή Καλών Τεχνών, προκειμένου να αποδώσουμε με σεβασμό και χαρακτήρα συμβολικό γεγονότα της πόλης. Παράλληλα αναβαθμίσαμε αστικούς χώρους δίνοντας χρώμα στην καθημερινότητα των δημοτών και είναι χρέος όλων μας η προστασία τους. Σήμερα στα χρόνια της πανδημίας μια βόλτα στην πόλη μπορεί να αλλάξει τη διάθεση γιατί είναι όμορφο να σκαλίζεις με χρώμα τη μνήμη».