Διακοσμητικά Κήπου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η διαμόρφωση και η διακόσμηση του κήπου παραμένει διαχρονική καθώς προσφέρει στον άνθρωπο μια ευεξία και έναν χώρο όπου μπορεί κανείς να ηρεμήσει και να απολαύσει ένα πρωινό καφέ, η ακόμα και να διασκεδάσει με τους φίλους και συγγενείς κάνοντας ένα μπάρμπεκιου η ένα πάρτι. Υπάρχουν πολλά στιλ διακόσμησης ενός κήπου και αυτό επιλέγεται συνήθως από τον αρχιτέκτονα και το ύφος της περιοχής που βρίσκεται. Για παράδειγμα υπάρχουν στιλ και τύποι διακόσμησης όπως το ιαπωνικό στιλ, το τροπικό, το βιομηχανικό, η αγροτική διακόσμηση, η σύγχρονη διακόσμηση, η μποέμικη διακόσμηση, η ρομαντική διακόσμηση και η παράκτια διακόσμηση. Δεν ταιριάζουν όλα τα στιλ παντού και θα πρέπει η επιλογή τους να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον που διακοσμείται.

Υλικά Διακόσμησης

Θα μπορούσε όμως κανείς με απλές και οικονομικές λύσεις να αναβαθμίσει και να διακοσμήσει τον κήπο του. Ένα φυσικό υλικό όπως η αναδομημένη πέτρα από το οποίο μπορεί κανείς να κατασκευάσει τραπέζια, σιντριβάνια, καθιστικά, πάγκους, γλάστρες και άλλα στις διαστάσεις και χρώματα που θέλει για να ταιριάξει με τον κήπο, προσφέρει καλές λύσεις και ένα εξευγενισμένο στιλ. Επίσης το υλικό αυτό είναι ιδανικό για εξωτερικούς χώρους καθώς είναι ανθεκτικό σε βροχές, παγετό, υπεριώδεις ακτινοβολίες κ.λπ. Tο υλικό αυτό απορροφά την υγρασία παίρνοντας έτσι μια «πατίνα» με το χρόνο δημιουργώντας μια φυσική αίσθηση γήρανσης στον χώρο που διακοσμείται. Εάν αυτό δεν είναι θεμιτό μπορεί να καθαριστεί απλά με ένα πιεστικό νερού.

Η αναδομημένη πέτρα δίνει τη δυνατότητα στους διακοσμητές, αρχιτέκτονες αλλά και ιδιώτες να σχεδιάσουν τα αντικείμενα στο χώρο σε συγκεκριμένες διαστάσεις καθώς το υλικό προσφέρει τη δυνατότητα «custom» κατασκευής δίνοντας έτσι λύσεις για μικρούς και μεγάλους χώρους. Επίσης η αναδομημένη πέτρα συνδυάζεται αρμονικά με άλλα υλικά όπως το ξύλο και το ύφασμα αλλά και με μέταλλα όπως ο χαλκός και ο ανοξείδωτος χάλυβας. Δίνοντας απεριόριστους συνδυασμούς από τους οποίους μπορεί κανείς να διαλέξει σύμφωνα με τη μορφολογία της Γης στην οποία βρίσκεται είτε αυτή είναι παραθαλάσσια είτε είναι σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό στους πρόποδες ενός βουνού αλλά ακόμα και σε ένα αστικό σπίτι με μοντέρνα «minimal» χαρακτηριστικά.

Συνδυασμός Υλικών

Ένας εύκολος αλλά όμορφος συνδυασμός ο οποίος δεν χρειάζεται να είναι κάποιο σετ από ίδια πράγματα είναι ο συνδυασμός από ξύλινες η μεταλλικές καρέκλες με διαφορετικά σχέδια, γύρο από ένα πέτρινο τραπέζι σε μεταλλική βάση, το μυστικό εδώ είναι να έχουν διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος, θα μπορούσε κανείς να το εμπλουτίσει με μερικές γλάστρες και κάποια φυτά, ο συνδυασμός αυτός είναι αυθόρμητος και δίνει μια εξατομικευμένη διαμόρφωση η οποία μπορεί να εντυπωσιάσει.
Εάν δεν υπάρχει περιορισμός στο χώρο μπορεί κανείς να προσθέσει ένα υδάτινο στοιχείο η ένα σιντριβάνι και να το συνδυάσει με πέτρινα καθιστικά και μαξιλάρες γύρο από ένα ξύλινο τραπέζι. Θα μπορούσε να προσθέσει λίγο χρώμα με μερικά φυτά και με αυτό τον τρόπο να δώσει μια αίσθηση που συναντά κανείς στη Νότια Γαλλία.

Ακόμη ένας τρόπος που παραπέμπει σε ένα βιομηχανικό – «minimal» στιλ, είναι να χρησιμοποιήσει κανείς επιφάνειες από εμφανές σκυρόδεμα σαν επένδυση του φράχτη σε συνδυασμό με μεταλλικά κάγκελα, το τραπέζι να είναι και αυτό κατασκευασμένο από μπετόν οι βάσεις του οποίου θα μπορούσαν να είναι είτε από το ίδιο υλικό είτε από μέταλλο. Μια καλή ιδέα για να μη θυμίζει το σπίτι αποθήκη βιομηχανίας είναι να προσθέσει κανείς μερικά λουλούδια δίνοντας έτσι μια φυσική πινελιά.

Οι λύσεις, τα υλικά και οι συνδυασμοί είναι σχεδόν απεριόριστες ως προς το πώς να διακοσμήσει κανείς τον κήπο του και πολλές φορές μπορούν να μπερδέψουν και να προβληματίσουν περισσότερο από το να βοηθήσουν. Ιδανικά μπορεί κανείς να συμβουλευτεί η να προσλάβει κάποιο διακοσμητή ή αρχιτέκτονα να δώσει λύσεις και να σχεδιάσει ένα χώρο ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει μόνος του το σχεδιασμό υπάρχουν πολλές ιδέες και έξυπνοι συνδυασμοί στο διαδίκτυο όπου μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τα τελευταία «trends». Έτσι με όρεξη και δημιουργικότητα μπορεί ο καθένας να φτιάξει ένα χώρο διαφορετικό με το δικό του ύφος και γούστο.