Η Νίκαια γιορτάζει τα ονομαστήριά της!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των «Ονομαστηρίων της πόλεως Νίκαιας.

Ο Δήμος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τους προσφυγικούς- Μικρασιατικούς- Αρμενικούς συλλόγους την Κυριακή 12 Ιουνίου , διοργανώνει έναν κύκλο εκδηλώσεων σε διάφορα σημεία της πόλης στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ονομαστηρίων της πόλεως Νίκαιας».

Πιο συγκεκριμένα ο καθηγητής κ. Σταύρος Ανεστίδης- δρα Ιστορίας & Υποδιευθυντής του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών θα μιλήσει στις 11.00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη (Π.Τσαλδάρη 10) με θέμα «Αναφορά στον τελευταίο ελληνισμό της Νικαίας.  Η συμβολή του Αρχείου Προφορικής Παράδοσης του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών».

Τα σχολεία της πόλης θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και θα αποδώσουν χορωδιακά τραγούδια στο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας «Μάνος Λοϊζος» (Θηβών 245) στις 6.30 μ.μ και το Χορευτικό Συγκρότημα της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων θα παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο: «Βασανισμένο μου πουλί… Ο νους μου είναι κοντά σου…» στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας( Κύπρου και Προύσσης).

Είσοδος ελεύθερη

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ

Π.Τσαλδάρη 10

(Αίθουσα εκδηλώσεων, 1ος όροφος)

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ «ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ»

Θηβών 245

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Κύπρου και Προύσσης

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Στις 9:45 π.μ.: Θεία Λειτουργία & Αρτοκλασία από τα Μικρασιατικά Σωματεία, που θα τελεστεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας, για την ημέρα μνήμης των «318 Θεοφόρων Πατέρων των συγκροτησάντων την Α’ Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας», που αποτελεί την ημέρα εορτής της πόλης μας.

Στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου μας, θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: «Αναφορά στον τελευταίο ελληνισμό της Νικαίας.  Η συμβολή του Αρχείου Προφορικής Παράδοσης του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών», από τον Καθηγητή κο Σταύρο Ανεστίδη – δρα Ιστορίας & Υποδιευθυντή του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών.

Στις 6:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ,  τα σχολεία της πόλης μας που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του εορτασμού, θα παρουσιάσουν καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Συμμετέχουν τα σχολεία της πόλης μας:

8ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας (κατασκευή & παρουσίαση μακέτας)

17ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας (χορωδία)

4ο Γυμνάσιο (παραδοσιακοί χοροί)

11ο Γυμνάσιο (χορωδία)

Στις 8:30 μ.μ. στο Κηποθέατρο Νίκαιας, το Χορευτικό Συγκρότημα της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων θα παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο: «Βασανισμένο μου πουλί… Ο νους μου είναι κοντά σου…»

Με τη συνεργασία των Προσφυγικών – Μικρασιατικών - Αρμενικών Συλλόγων Νίκαιας.