Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε κρατικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιεκτελεστής της 17 Νοέμβρη μεταφέρθηκε για λόγος υγείας στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί το τρίτο του αίτημα για χορήγηση άδειας από τις φυλακές, δεν έχει γίνει δεκτό. Ο καταδικασμένος για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη ξεκίνησε την απεργία πείνας πριν από μια εβδομάδα.

Εξαιτίας αυτού, έχει απώλεια βάρους και προβλήματα αδυναμίας. Έτσι, κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Δημήτρης Κουφοντίνας: Είχαν ζητήσει τη μεταφορά του στο νοσοκομείο

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξετάστηκε χθες (06.06.2018) από την παθολόγο – λοιμωξιολόγο Ολγα Κοσμοπούλου, που είναι επιμελήτρια Α’ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών. Η εξέταση έγινε μετά από αίτημα της οικογένειάς του.

Στην ιατρική της γνωμάτευση, η κα Κοσμοπούλου ανέφερε πως ο Κουφοντίνας έχασε τις τελευταίες μέρες 6,6 κιλά, το οποίο αντιστοιχεί στο 8,61 % του βάρους που είχε όταν ζυγίστηκε στις 31 Μαΐου. Η απώλεια βάρους αυτή θεωρήθηκε δυσανάλογη με τη χρονική διάρκεια της απεργίας πείνας.

Διαπιστώθηκε επίσης μεγάλη μυϊκή αδυναμία, δυσανάλογο με την εξωτερική θερμοκρασία αίσθημα ψύχους, μυαλγίες και ναυτία. Εμφάνισε επίσης ορθοστατική υπόταση και επεισόδια ταχυκαρδίας στην παραμικρή προσπάθεια (π.χ. βάδιση λίγων μέτρων).