ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Λήξη συναγερμού – Αρνητικό το τρίτο τεστ κορωνοϊού στον κρατούμενο

Έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει στις φυλακές του Κορυδαλλού, καθώς κρατούμενος που είχε βρεθεί αρχικά οριακά θετικός, στο δεύτερο επαναληπτικό τεστ βγήκε αρνητικός στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόκειται για κρατούμενο με καταγωγή από τη Λιβύη, ο οποίος είχε ενοχλήσεις στον λαιμό.

Ο 33χρονος αρχικά θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό, στη συνέχεια διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο όπου το πρώτο τεστ έδειξε «οριακά θετικό», μετά εισήχθη στο Σωτηρία όπου η επανάληψη του τεστ έδειξε αρνητικό, και χθες το βράδυ υποβλήθηκε εκ νέου σε τρίτο τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Η ανησυχία τόσο για την ευκρινή εικόνα του 33χρονου ο οποίος μάλιστα έχει και υποκείμενο νόσημα όσο και για την πιθανότητα διασποράς του κορωνοϊού στον κλειστό πληθυσμό των φυλακών ήταν έντονη. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε χθες στον Κορυδαλλό για εκτεταμένες δειγματοληψίες σε συγκρατούμενους του 33χρονου λιβυκής καταγωγής, σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους και προσωπικό του νοσοκομείου των φυλακών.

«Με τον στρατηγικό μας σχεδιασμό στον τομέα της ενίσχυσης του επιπέδου της υγείας στα Καταστήματα Κράτησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, τόσο κατά την περίοδο της καραντίνας, όσο και κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων, ελήφθησαν έγκαιρα, συντονισμένα και αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα προς τον σκοπό της αποφυγής επιβεβαιωμένου κρούσματος εντός των φυλακών», επισημαίνεται από την γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Με αφορμή το αποτέλεσμα «οριακά θετικό» οι ειδικοί αναφέρουν πως κατά τον μοριακό έλεγχο που γίνεται για τον κορωνοϊό υπάρχει όριο ανίχνευσης του υλικού. Όταν το τεστ προκύπτει οριακά θετικό ή οριακά αρνητικό σημαίνει ότι ο ασθενής φέρει χαμηλό ιικό φορτίο. Χαμηλό ιικό φορτίο ενδέχεται να υπάρχει την περίοδο της ανάρρωσης.