Δράσεις αλληλεγγύης από τον Δήμο Κορυδαλλού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμος Κορυδαλλού και οι αρμόδιες υπηρεσίες του, δημιούργησαν ένα πρόγραμμα υποστήριξης, προστασίας και αλληλεγγύης με σκοπό να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων και των οικογενειών που έχουν ανάγκη. 

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ» του Δήμου Κορυδαλλού, που κλείνει ήδη δυο χρόνια λειτουργίας περιλαμβάνει, τις εξής ακόλουθες δράσεις αλληλεγγύης:


-Τράπεζα Τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης: Για πρώτη φορά λειτουργεί οργανωμένος χώρος αποθήκευσης τροφίμων, ρουχισμού και ειδών προσωπικής υγιεινής, που προέρχονται από προσφορές ιδιωτών και χορηγίες εταιρειών. Οι χώροι αποθήκευσης έχουν διαμορφωθεί με ιδιαίτερη επιμέλεια, ώστε να εξασφαλίζεται η καθαριότητα και η προστασία τους. Σε ανεξάρτητο χώρο υπάρχει η ιματιοθήκη με ρουχισμό για άντρες, γυναίκες και παιδιά, ενώ δεν λείπουν και τα παιχνίδια και τα παιδικά βιβλία. Σε ανεξάρτητο χώρο λειτουργεί η Τράπεζα Τροφίμων με ράφια για τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και ψυγειοκαταψύκτες συντήρησης για νωπά προϊόντα. 


- Κοινωνικό Μαγειρείο και πρόγραμμα σίτισης: Τρεις επαγγελματίες μάγειρες προετοιμάζουν καθημερινά στην κουζίνα λειτουργεί στο ισόγειο του Κέντρου Κοινωνικών Υπηρεσιών 60 μερίδες φαγητό, που προορίζονται για το πρόγραμμα σίτισης. Χαρακτηριστικό των αυξανόμενων αναγκών είναι ότι οι μερίδες που ετοιμάζονται στο κοινωνικό μαγειρείο έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί. Μαζί με επιπλέον 100 μερίδες που διασφαλίζονται από άλλους φορείς, σιτίζονται καθημερινά σήμερα 161 συμπολίτες.

-Άμεση στήριξη αστέγων και απόρων: Πρόκειται για την νεότερη δράση των Κοινω-νικών Υπηρεσιών, προκειμένου να καλύψει τις άμεσες ανάγκες απόρων και άστεγων συμπολιτών μας. Στο Κέντρο μπορούν να βρουν φιλοξενία για να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους σε πλυντήρια, να βρουν ρουχισμό και σίτιση. Για την αντιμετώπιση προβλημάτων στέγασης, κοινωνικοί λειτουργοί θα αναζητήσουν λύση, ανάλογα με τις εξειδικευμένες ανάγκες του ατόμου.