Συγκλονίζει η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Παναγιώτης Φύσσας πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα εξετάζεται από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου δικάζει την ηγεσία, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής για βίαιες αιματηρές πράξεις, που καταλογίζονται στους κατηγορούμενους, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015. Συνεχίζεται με εξέταση μαρτύρων κατηγορίας στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού η δίκη της ηγεσίας και μελών της Χρυσής Αυγής.

Η κατάθεση

Επαγγελματία δολοφόνο που είχε σχεδιάσει το έγκλημα, χαρακτήρισε τον Γιώργο Ρουπακια, ο πατέρας του αδικοχαμένου Παύλου Φυσσα.

Ο Παναγιώτης Φύσσας, καταθέτοντας ως πρώτος μάρτυρας κατηγορίας ενώπιων του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είπε:

«Στο νοσοκομείο που μετέφεραν τον Παύλο, ρώτησα τον γιατρό αν φταίει η καθυστέρηση του ασθενοφόρου. Μου απάντησε ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό. Τον μαχαίρωσε και έστριψε το μαχαίρι γι αυτό το αίμα διαχύθηκε εσωτερικά. Το παιδί μου άντεξε για τέσσερα λεπτά και πρόλαβε να υποδείξει τον δολοφόνο του. Είπε σε αστυνομικό. Αυτός με σκότωσε".

Ο Ρουπακιάς κατά τον Παναγιώτη Φύσσα, «νομίζει ότι είναι ο Ελληνάρας και θα σώσει την πατρίδα του. Όταν σκότωσε το γιο μου και κοίταξε τους άλλους, το ύφος του ήταν σαν να έλεγε" έτσι σκοτώνω". Νομίζει ότι έχει κάνει κάποιο κατόρθωμα αυτός. Ότι έχει σώσει τη πατρίδα του" κατέληξε, δείχνοντας τον κατηγορούμενο.

Είπε επίσης ότι ο Ρουπακιάς νωρίτερα είχε μιλήσει τον Παύλο: "Τον ρώτησε που είναι η καφετέρια Κοραλι. Εγώ το ερμηνεύω ότι όταν ένας επαγγελματίας θέλει να σκοτώσει, τα ζυγίζει όλα. Ήθελε να ξέρει με ποιον έχει να κάνει.".

Στην ερώτηση της πρόεδρου της έδρας, ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρο αφού οι δυο δεν γνωρίζονταν, ο Παναγιώτης Φύσσας απάντησε: "Αυτή η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε φωνές αντίθετες. Τους ενοχλούσαν τα τραγούδια του Παύλου που ήταν κατά του φασισμού".

«Από αμέλεια…»

Νωρίτερα ο δολοφόνος του Παύλου είπε ότι δέχεται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας όχι όμως και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Ο δικηγόρος του μάλιστα προέβαλε και τον ισχυρισμό περί άμυνας και ότι ο δράστης βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής, ζητώντας μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ανθρωποκτονία από αμέλεια ή πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης».

Ο Γιώργος Ρουπακιάς κατηγορούμενος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα κάθεται στην αίθουσα στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, όπου δικάζει την ηγεσία, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής για βίαιες αιματηρές πράξεις, που καταλογίζονται στους κατηγορούμενους, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015. Συνεχίζεται με εξέταση μαρτύρων κατηγορίας στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού η δίκη της ηγεσίας και μελών της Χρυσής Αυγής.

Μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινήσεων πραγματοποιούν συγκέντωση εξω από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου το Εφετείο Κακουργημάτων δικάζει την ηγεσία, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής για βίαιες αιματηρές πράξεις, που καταλογίζονται στους κατηγορούμενους, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015. Συνεχίζεται με εξέταση μαρτύρων κατηγορίας στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού η δίκη της ηγεσίας και μελών της Χρυσής Αυγής.

Οι γονείς του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα περιμένουν έξω από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οπου δικάζει την ηγεσία, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής για βίαιες αιματηρές πράξεις, που καταλογίζονται στους κατηγορούμενους, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015. Συνεχίζεται με εξέταση μαρτύρων κατηγορίας στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού η δίκη της ηγεσίας και μελών της Χρυσής Αυγής.