Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό – Δείτε τι ζήτησαν Μιχαλολιάκος – Ζαρούλια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αντικατάσταση των περιοριστικών όρων υπέβαλαν οι δικαζόμενοι ΝΥΝ και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που ήταν παρόντες στο δικαστήριο, Δημήτρης Κουκούτσης και Μιχαήλ Αρβανίτης, αλλά και ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κουκούτσης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου της κατ´ οίκον περιορισμού, όπως και οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Ελένη Ζαρούλια, ενω ο Μιχάλης Αρβανίτης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ομιλιών και εμπρηστικών λόγων σε συγκεντρώσεις η άλλες κομματικές δραστηριότητες εκτός Βουλής. «Είμαι μισός βουλευτής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ολιγοήμερη διακοπή της δίκης ζήτησαν οι δύο δικηγόροι που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο για να διαβάσουν τη δικογραφία αλλιώς άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να υποβάλουν ένσταση ακυρότητας.

Ανάλογο αίτημα για αντικατάσταση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα υπέβαλε και ο βουλευτής Αντώνιος Γρέγος, επικαλούμενος οτι μετέχει σε ειδική επιτροπή της Βουλής και πρέπει να ταξιδεύει εκτός Ελλάδος.

Σε ότι αφορά για την μεταφορά της δίκης η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη δήλωσε πως μόνον αν υπάρχει τώρα διαθέσιμη αίθουσα η δίκη θα μεταφερθεί για να τονίσει και πάλι: «είμαστε δικαστές, είμαστε εδώ για να δικάσουμε και όχι για να υποβάλλουμε αιτήματα. Εσείς μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπουργό».

Νωρίτερα, το δικαστήριο μέσω ανοικτής ακρόασης ζήτησε από τους 5 προστατευόμενος μάρτυρες, να δηλώσουν παρών, όπως και έγινε.

Από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων οι συνήγοροι τους αντιτάχθηκαν στην εξέταση μέσω τηλεδιάσκεψης των προστατευόμενων μαρτύρων και επιφυλάχθηκαν να αντικρούσουν την παράσταση της πολιτικής αγωγής σε οτι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα.

Για άλλη μια φορά πάντως τέθηκε το θέμα της αλλαγής της αίθουσας εκδίκασης της υπόθεσης με τους συνηγόρους υπεράσπισης να διαμαρτύρονται ότι αυτοί αγνοήθηκαν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Η δίκη διεκόπη για την Παρασκευή 15 Μαΐου.

Πηγή: enikos.gr