Απόδραση από τον Κορυδαλλό: Καρέ καρέ η διαφυγή των δυο κακοποιών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με υλικά από τα μαγειρεία έφτιαξαν τα σύνεργα για την απόδραση.
Ερωτηματικά για το πως κατάφεραν να ξεφύγουν από κάμερες και φύλακες.
Μετά από αρκετές ώρες πήραν χαμπάρι ότι είχαν δραπετεύσει.
Ποιοι είναι οι κρατούμενοι που απέδρασαν από τον Κορυδαλλό.

Τραγελαφικές καταστάσεις εκτυλίχθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού την δεύτερη ημέρα του χρόνου, έπειτα από την απόδραση δυο κρατουμένων το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, καθώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι πήραν χαμπάρι πως έλειπαν δυο φυλακισμένοι από τον Κορυδαλλό μόλις το πρωί της Τετάρτης, κατά την διάρκεια της καταμέτρησης.

Οι δυο Αλβανοί κακοποιοί είχαν φύγει από τις φυλακές σαν κύριοι, πηδώντας τοίχο ύψους 3 μέτρων από την εξωτερική πλευρά των φυλακών και ενώ τα ΜΜΕ βούιζαν από το πρωί, στις φυλακές τηρούσαν “σιγήν ιχθύος” και πραγματοποιούσαν έρευνες στα κελιά των κρατουμένων της τέταρτης πτέρυγας, απ’ όπου και απέδρασαν οι δυο προσωρινά κρατούμενοι Αλβανοί κακοποιοί.

photo eurokinissi

Το μόνο στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και το παρέδωσαν στους αστυνομικούς, που τώρα καλούνται να βγάλουν το “φίδι από την τρύπα” όπως λέει και ο θυμόσοφος Ελληνικός λαός, είναι τα υλικά που χρησιμοποίησαν οι δυο δραπέτες προκειμένου να πετάξουν προς την ελευθερία.

Συγκεκριμένα και όπως έγινε γνωστό οι δυο νεαροί Αλβανοί, με υλικά που έκλεβαν σταδιακά από τα μαγειρεία των φυλακών, κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν μεταλλικό γάντζο. Με αυτό το γάντζο, τον οποίο έριξαν στα συρματοπλέγματα του τοίχου από την πλευρά της οδού Αρίσταρχου στο Κορυδαλλό, κατάφεραν με ιμάντες που είχαν δέσει στην άκρη του μεταλλικού γάντζου να βρεθούν στην κορυφή της μάνδρας, η οποία έχει ύψος έξι μέτρων από την εσωτερική πλευρά των φυλακών, να κόψουν με κάποιο εργαλείο το αγκαθωτό συρματόπλεγμα και στην συνέχεια να πηδήξουν στο γρασίδι από ύψος τριών μέτρων στην εξωτερική πλευρά του τοίχου.

Και όλα αυτά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και ενώ τα κελιά είχαν κλειδώσει για το βραδινό ύπνο. Έπειτα λοιπόν από κάμποσες ώρες και ενώ η πρώτη ημέρα του χρόνου αποτελούσε παρελθόν και ο ήλιος με “δόντια” ανέβαινε στον Αττικό ουρανό, σηματοδοτώντας την δεύτερη ημέρα του χρόνου, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι άνοιξαν τα κελιά για το πρωινό και βέβαια για να γίνει η καταμέτρηση, διαπιστώνοντας με έκπληξη πως οι δυο Αλβανοί εκείνη την νύχτα δεν είχαν κοιμηθεί στα “φιλόξενα”, κατά τ’ άλλα κελιά του Κορυδαλλού.

Μόλις λοιπόν την επόμενη ήμερα και μάλιστα ασθμαίνοντας, είδαν οι σωφρονιστικοί τον ιμάντα με το γάντζο να κρέμεται από την εσωτερική πλευρά του τοίχου, στην πτέρυγα έξι των φυλακών. Εκεί δηλαδή που κρατούνται οι VIP κρατούμενοι.
Πως έγινε η απόδραση

Παρά το γεγονός πως μέχρι αργά το μεσημέρι οι πληροφορίες που γίνονταν γνωστές ήταν συγκεχυμένες, το παζλ της απόδρασης συμπληρώθηκε σε μεγάλο μέρος, προκειμένου οι Αρχές να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Όταν ήχησε το βραδινό σήμα για τον εγκλεισμό των κρατουμένων στα κελιά τους οι δυο δραπέτες, είτε κατάφεραν να κρυφτούν σε κάποιο σημείο του προαυλίου, αθέατοι από τα μάτια των φρουρών, είτε κατάφεραν να λιμάρουν τα κάγκελα στο κελί τους.

Με τον έναν η τον άλλο τρόπο οι δράστες κατάφεραν περάσουν από την 4η, στην 6η πτέρυγα, πραγματοποιώντας μάλιστα διάρρηξη στην εσωτερική μεταλλική πόρτα.

Από εκεί και έπειτα πέρασαν στην νεκρή ζώνη, από την 6η πτέρυγα και στην συνέχεια στο εσωτερικό περίβολο των φυλακών και συγκεκριμένα στην μάνδρα που εφάπτεται με την οδό Αρίσταρχου.

Από εκεί έριξαν το γάντζο με τους ιμάντες και πλέον διέφυγαν από την οδό Έκτωρος στον Κορυδαλλό χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί, παρά το γεγονός πως στο μαντρότοιχο τις φυλακής έχει τρεις υπερυψωμένες σκοπιές και αντίστοιχες κάμερες ασφαλείας.

photo eurokinissi

Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι τα εξής: κανείς από τους φρουρούς στης σκοπιές δεν τους είδε; και δεύτερον, εκείνη την ώρα στο κέντρο ελέγχου των καμερών δεν υπήρχε υπάλληλος της φυλακής προκειμένου να δει πως κάποιοι έφευγαν σαν κύριοι από το Σωφρονιστικό κατάστημα;
Ποιοι είναι οι δραπέτες

Πρόκειται για τους Έλβις Πέππα και Λεονάρντο Πέππα, οι οποίοι ουδεμία συγγενική σχέση έχουν μεταξύ τους.Ο Έλβις είχε συλληφθεί το 2017 στην Κέρκυρα, για ληστείες και κλοπές κατ’ εξακολουθήσει, ενώ ο Λεονάρντο είχε συλληφθεί στην Αθήνα το ίδιο έτος, επίσης κατηγορούμενος για ληστείες και κλοπές.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρης Πάνου

Πηγή: www.newsit.gr