Δήμαρχος Κορυδαλλού: Να οριστεί σήμερα νέα αίθουσα για τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Να ορίσει σήμερα κιόλας ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος την αίθουσα στην οποία θα μεταφερθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, ζήτησε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου, που συνεδρίασαν αμέσως μετά τη νέα διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής για τις 12 Μαΐου.  

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, μετά τη δήλωση της Προέδρου του Δικαστηρίου, επιβεβαιώθηκε πλήρως αυτό που υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, ότι αρμόδιος για την αλλαγή της αίθουσας είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος. «Είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας. Αν μας διασφαλίσουν ότι υπάρχει αίθουσα διαθέσιμη, την ίδια μέρα αλλάζουμε αίθουσα» ανέφερε η Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στον Δήμαρχο, ο οποίος έκανε σήμερα εξωδικαστική παρέμβαση στη διάρκεια της δίκης.

1aacbb

Σε δήλωση του ο Σταύρος Κασιμάτης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ο ίδιος ο Υπουργός έχει εκφράσει τη διαφωνία του με την επιλογή της αίθουσας. Δεν μπορεί λοιπόν να συνεχίζει την τακτική του Πόντιου Πιλάτου. Μετά την τοποθέτηση της Προέδρου δεν έχει πλέον κανένα επιχείρημα. Απαιτούμε, να λάβει σήμερα την απόφαση που θα ορίζει νέα αίθουσα για τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού. Διαφορετικά θα φέρει ακέραια την ευθύνη για τις όποιες συνέπειες».

Ήδη ο Δήμαρχος Κορυδαλλού έχει ζητήσει άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να ληφθεί τελική απόφαση. Σε αντίθετη περίπτωση, Δήμος και κάτοικοι θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση έξω από τη δικαστική αίθουσα την ερχόμενη Τρίτη, που θα συνεχιστεί η δίκη.