Πρόγραμμα ιατρικής φροντίδας σε ανασφάλιστους άπορους από τον Δήμο Κορυδαλλού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύμφωνο συνεργασίας με στόχο την προαγωγή και διατήρηση της δημόσιας υγείας, κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Κορυδαλλού και του εθελοντικού προγράμματος του Πανεπιστημίου Αθηνών «Σύμμαχοι Υγείας». 

Το σύμφωνο υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη και τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής, καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής Γιάννη Τούντα, ενώ παρούσα ήταν και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Λαμπρινή Μάνου. 
Η συνεργασία περιλαμβάνει την φροντίδα και ιατροκοινωνική μέριμνα σε ανασφάλιστους, άπορους συμπολίτες και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίοι εξαναγκάζονται πολλές φορές να παραμελούν την υγεία τους με μη αναστρέψιμες, τις περισσότερες φορές, επιπτώσεις.
Στο πρόγραμμα «Σύμμαχοι Υγείας» συμμετέχουν εθελοντές γιατροί πολλών ειδικοτήτων, οι οποίοι θα ενισχύσουν την κοινωνική πολιτική του Δήμου, όπως τη λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων, την παροχή ιατρικής φροντίδας και συναφών υπηρεσιών στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, στους μαθητές των σχολείων, στα ΕΔΑΠΕ, καθώς και τις δράσεις σε τμήματα του γενικού πληθυσμού.

Το πρόγραμμα υλοποιεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τα Τμήματα Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής και Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (τομέας Ψυχολογίας) του ΕΚΠΑ. Την οργάνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών έχει αναλάβει το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, στo οποίο προΐσταται ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής κ. Γιάννης Τούντας.

Σε δήλωση του μετά την υπογραφή του Μνημονίου ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά του για τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική η συμμαχία μεταξύ πανεπιστημιακής και αυτοδιοίκησης για την στήριξη των συμπολιτών μας, που πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της κρίσης.