3 Δεκεμβρίου: Ο Δήμος Κορυδαλλού για την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Δήμος Κορυδαλλού και το Σινέ Παράδεισος προσκαλούν όλα τα Ειδικά Σχολεία και τις δομές ΑΜΕΑ της περιοχής του Πειραιά να περάσουν «Μια όμορφη μέρα μαζί».

Η εκδήλωση- πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, σήμερα το πρωί και είναι μια ευκαιρία να γνωριστούν εκπαιδευτικοί και παιδιά από την περιοχή του Πειραιά και να περάσουν μια ευχάριστη μέρα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί η ταινία Free Birds και θα λειτουργήσουν εργαστήρια δημιουργίας χριστουγεννιάτικων καρτών και εικαστικών κατασκευών.

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η κατασκευή του Ειδικού Σχολείου στην οδό Σταματοπούλου. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του θα λειτουργήσει το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, στα οποία φοιτούν παιδιά από τον Κορυδαλλό και την ευρύτερη περιοχή και στεγάζονται τα τελευταία χρόνια σε λυόμενες αίθουσες στην περιοχή των 88 στρεμμάτων. «Η κατασκευή του Ειδικού Σχολείου αποτελεί την έμπρακτη στήριξη μας, τον σεβασμό και την ισότιμη μεταχείριση, που έχουν ανάγκη τα άτομα με κινητική και άλλη αναπηρία»,

υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Το νέο, σύγχρονο κτίριο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2015.

Τέλος, ο Δήμος Κορυδαλλού συνεχίζει τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο οποίο φοιτούν 21 παιδιά, χωρίς κρατική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, με ίδιους πόρους και προσωπικό.