Σκούπα του Λιμενικού στην Ιχθυόσκαλα Πειραιώς – Κερατσινίου


Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι της ασφαλιστικής – φορολογικής νομοθεσίας, της αλιευτικής – υγειονομικής νομοθεσίας, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, της διακίνησης – αποθήκευσης αλιευμάτων από φορτηγά οχήματα καθώς και της νομοθεσίας σχετικά με την απασχόληση αλιεργατών.               

Κοινή επιχείρηση διακλαδικού χαρακτήρα, με τη συμμετοχή της Οικονομικής Αστυνομίας και του Κλάδου Επιχειρήσεων καθώς και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Ιχθυόσκαλα Πειραιώς – Κερατσινίου, στο Λιμάνι Ηρακλέους.

Η επιχείρηση σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών και αξιολόγησης – αξιοποίησης συναφών πληροφοριών για διάπραξη παραβάσεων της ασφαλιστικής – φορολογικής νομοθεσίας, της αλιευτικής – υγειονομικής νομοθεσίας, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, της διακίνησης – αποθήκευσης αλιευμάτων από φορτηγά οχήματα καθώς και της νομοθεσίας σχετικά με την απασχόληση αλιεργατών.

Με βάση τον ειδικό επιχειρησιακό σχεδιασμό στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά εκατόν δεκατρία στελέχη και συγκεκριμένα εξήντα τρεις αστυνομικοί και πενήντα λιμενικοί.

Πιο αναλυτικά, συγκροτήθηκαν και ενεργοποιήθηκαν πέντε μεικτά κλιμάκια ελέγχων των δέκα στελεχών το καθένα, στα οποία συμμετείχαν πέντε αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας και πέντε στελέχη του Κλάδου Επιχειρήσεων, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Επίσης συγκροτήθηκαν δύο κλιμάκια των τεσσάρων στελεχών το καθένα από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας  για την διενέργεια φορολογικών ελέγχων.

Την επιχειρησιακή δράση των κλιμακίων ελέγχων συνέδραμε Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Κ.Ε.Α.).

Η επιχείρηση υποστηρίχθηκε από δεκαπέντε οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για τη διενέργεια γενικού ελέγχου σκαφών στο θαλάσσιο χώρο, έμπροσθεν της Ιχθυόσκαλας.

Συνολικά ελέγχθηκαν δώδεκα επιχειρήσεις και προέκυψαν τα ακόλουθα:

·         Από τον ασφαλιστικό έλεγχο διαπιστώθηκε η απασχόληση δώδεκα  εργαζομένων οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού. Συντάχθηκε σχετική έκθεση η οποία θα αποσταλεί στο αρμόδιο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προς βεβαίωση και επιβολή διοικητικών προστίμων.

·         Στο πλαίσιο του φορολογικού ελέγχου ελήφθησαν τα απαραίτητα στοιχεία από δύο επιχειρήσεις με σκοπό τη διενέργεια ολοκληρωμένου ελέγχου.

·         Διενεργήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι στα εισερχόμενα – εξερχόμενα φορτηγά οχήματα και σε έξι περιπτώσεις βεβαιώθηκαν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε δεκατρία φορτηγά δεν έφεραν επί του οχήματος σχετική άδεια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ή είχε λήξει η ισχύς τους και για το λόγο αυτό συντάχθηκαν ισάριθμες εκθέσεις που θα αποσταλούν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία.

·         Προσήχθησαν δώδεκα αλλοδαποί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά προκειμένου να εξακριβωθεί η νομιμότητα παραμονής τους στην χώρα μας.

·         Βεβαιώθηκαν τρεις αγορανομικές παραβάσεις και μία αλιευτική παράβαση, ενώ σε παροπλισμένο αλιευτικό σκάφος βρέθηκαν εκατόν πενήντα τρία πακέτα λαθραίας εισαγωγής τσιγάρα, ένας αμφορέας καθώς και επτά αλλοδαποί εκ των οποίων ο ένας δεν είχε τις προβλεπόμενες άδειες εισόδου – παραμονής στη χώρα. Για τις προαναφερόμενες περιπτώσεις διενεργείται κατά λόγο αρμοδιότητας προανάκριση στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

 

Ανάλογοι έλεγχοι διακλαδικού χαρακτήρα θα συνεχιστούν και σε άλλες περιπτώσεις.

 Εκδότης Piraeus Press
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου και εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εργάζομαι ως Σύμβουλος του Προέδρου του ομίλου DPG Group of Companies, διατηρώ το ειδησεογραφικό site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» του Βασίλη Μιχαλολιάκου.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ 


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αντιδήμαρχος Πρασίνου &Περιβάλλοντος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι στον Πειραιά.

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και Εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών, εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, μέλος στην Ποιότητα Ζωής, μέλος του ΟΠΑΝ και μέλος εκτίμησης ακινήτων του Δήμου Πειραιά, Πρόεδρος Παιδείας στο 5ο διαμέρισμα, Αντιπρόεδρος στους εκπαιδευτές οδηγών, μέλος της Ομοσπονδίας Ελλάδος και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» του Βασίλη Μιχαλολιάκου.


ΒΡΕΣ ΜΕ ΣΤΟ FACΕBOOK