Η Αντιπεριφέρεια Πειραιά επέβαλε πρόστιμο και μήνυσε τη ΔΕΗ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αν η ΔΕΗ δεν τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος, φανταστείτε τι μπορεί να συμβαίνει στα ''πιο κάτω πατώματα''!

Η Αντιπεριφέρεια Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:


Στην επιβολή προστίμου ύψους 20.000 €  σε βάρος σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε. για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας με ταυτόχρονη ενημέρωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά  προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής.


Συγκεκριμένα υπάλληλοι του Τμήματος Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά πραγματοποίησαν αυτοψίες στο εργοστάσιο της ΔΕΗ ΑΕ στη θέση Λιμανάκι Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι και στον όρμο μπροστά από τις  εγκαταστάσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε εκτεταμένη ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η πηγή της οποίας είναι συνεχής και δεν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός η ατύχημα. Η ρύπανση στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου προέρχεται  από ποσότητες μαζούτ που χρησιμοποιόταν στο παρελθόν για τη λειτουργία της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής και το οποίο έχει ρυπάνει το υπέδαφος.


Εκτός από την επιβολή του προστίμου η ΔΕΗ Α.Ε. καλείται να υλοποιήσει άμεσα την υποχρέωσή της για εκπόνηση μελέτης σχετικά με τη ρύπανση του υπεδάφους και να υλοποιήσει όλα τα αναγκαία μέτρα και έργα για εξυγίανσή του, σύμφωνα με τους όρους της εγκεκριμένης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

        

Διαβάστε επίσης:

Περιβαλλοντικό έγκλημα από τη ΔΕΗ στο Κερατσίνι