Οικογένεια Φύσσα: Μία ακόμη μαχαιριά η επίθεση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μαχαιριά στις πανανθρώπινες αξίες χαρακτηρίζει η οικογένεια του δολοφονημένου, πριν από τέσσερις μήνες, Παύλου Φύσσα τα χθεσινά έκτροπα που φέρονται ότι διέπραξαν μέλη της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι μεταξύ των οποίων ήταν και η καταστροφή μνημείου του Π. Φύσσα.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά δεκάδες μέλη που φέρονται να ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής κατέστρεψαν το πρωί του Σαββάτου ένα πανό που ήταν αναρτημένο στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και επιτέθηκε στον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης, πετώντας τούβλα και προκαλώντας υλικές ζημιές στο χώρο.

Στη συνέχεια η ομάδα, η οποία φορούσε μαύρες μπλούζες και κράνη πραγματοποίησε πορεία μοιράζοντας φυλλάδια και φωνάζοντας ακραία συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια κατέστρεψαν μνημείο αφιερωμένο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Έπειτα και από αυτές τις εξελίξεις η οικογένεια και οι φίλοι του Π. Φύσσα εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία καταδικάζεται η καταστροφή του μνημείου και των διαφόρων αντικειμένων-συμβόλων σχετικώς με τη μνήμη του Παύλου.

Η οικογένεια κάνει λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού.

«Η διανομή κατά τρόπο προκλητικό φυλλαδίων, οι ύβρεις και οι απειλές από παρελαύνοντες, έξω σχεδόν από την οικία μας με πλήρη στρατιωτική αμφίεση, είναι προφανές ότι στοχεύουν όχι μόνο στον εκφοβισμό και κατατρομοκράτηση της οικογένειας μας άλλα και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι οι πράξεις αυτές «αποτελούν μια ακόμη μαχαιριά σε όλους εμάς άλλα και μια μαχαίρια στη ύπαρξη και λειτουργία πανανθρώπινων αξιών».