Κατασχέθηκαν 50 κιλά ακατάλληλα ψάρια στην Ιχθυόσκαλα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πενήντα κιλά ακατάλληλων αλιευμάτων δεσμεύτηκαν στην Ιχθυόσκαλα. Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε, βραδινές ώρες χθες, στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου από Επιθεωρητές Κλιμακίου του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, καθώς και στελεχών του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου, βεβαιώθηκαν μία αλιευτική παράβαση στην ιδιοκτήτρια εταιρεία Α/Κ μηχανότρατας διότι είχε προβεί στην αλιεία και εμπορία 40 κιλών κεφαλάδων υπολειπομένων διαστάσεων, 12-25 εκατοστών αντί του προβλεπομένου 33 εκατοστών, και μία αλιευτική παράβαση διότι στο δελτίο αποστολής αλιευμάτων δεν αναγραφόταν η εμπορική ονομασία τους καθώς και η ζώνη αλίευσής τους.

Επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε, στην προβλήτα φορτοεκφόρτωσης της ιχθυόσκαλας ένα άτομο ξιφία βάρους 10 κιλών, του οποίου είδους η αλιεία και η εμπορία απαγορεύεται από τον Οκτώβριο έως και τον Ιανουάριο κάθε έτους.

Ο συνολικός αριθμός των ανωτέρω κατασχεθέντων αλιευμάτων ανέρχεται σε πενήντα  κιλά τα οποία  πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.